Cele mai bune primere pentru fiecare problemă a tenului

Acnee, pori dilatați, roșeață, culoare ternă, ten gras sau uscat – știm, sunt enervante și ne compromit machiajul. Însă cu primerul potrivit, vor sta bine ascunse sub machiaj o zi întreagă!

De multe ori, constatăm că tenul nostru nu a avut parte de cea mai bună îngrijire (sperăm că nu ți se întâmplă prea des asta, milităm pentru îngrijirea minuțioasă a pielii) abia în momentul când ne aplicăm machiajul. Fondul de ten nu se așează așa cum am văzut în reclame și parcă toate defectele devin chiar mai vizibile: cojițele de pe nas se văd, coșurile nu se acoperă, tenul începe să lucească imediat și fondul de ten migrează văzând cu ochii. Ce este de făcut?

Primerul este minunea care te poate salva! Dacă în urmă cu ceva timp, primerul era gândit doar ca o bază care să asigure aderență pentru produsele ce urmează a fi aplicate și pentru a conferi rezistență machiajului, află că produsele au evoluat și îndeplinesc acum mai multe roluri. Primerul poate fi elementul din machiajul tău care să corecteze micile erori pe care le-ai făcut în rutina de îngrijire a pielii și care acum se văd.

Tipuri de primere pentru ten

Primerele sunt acum foarte diversificate și pe lângă rolurile consacrate (aderență, netezire și rezistență), se ocupă și de imperfecțiunile tale.

Nu te feri de primerele colorate: cu noțiuni de bază a teoriei culorilor, vei afla ce rol important au ele în camuflarea imperfecțiunilor. Facem o mică recapitulare:

  • verde – se folosește pentru a neutraliza nuanțele de roșu. Astfel, acest corector este perfect pentru a ascunde rozaceea, cuperoza sau acneea.
  • galben – se folosește pentru a neutraliza nuanțele de mov/violet. Camuflează cu succes cearcănele cu tentă violet, venele sparte și chiar vânătăile (tip: dacă nu ai un corector verde și ai nevoie să estompezi roșeața, cel galben te poate ajuta destul de mult).
  • lila – se folosește pentru a neutraliza tot ce are subton galben și oferă luminozitate tenului. Estompează foarte bine petele gălbui sau vânătăile.
  • roz/somon – se folosește pentru a neutraliza tot ce are subton albăstrui și oferă, de asemenea, luminozitate. Ascunde cu succes cearcănele albăstrui (sau pe cele foarte închise la culoare) și luminează tenurile cu aspect tern.

Atunci când citești termenul „dimethicon” în lista de ingrediente, nu te feri de el crezând că este o altă chimicală nocivă. Acest ingredient este un silicon cu un rol foarte important în netezirea liniilor fine și umplerea porilor.

Dacă te confrunți cu imperfecțiuni, caută primere special destinate tipului de ten problematic, care conțin ingrediente care luptă cu imperfecțiunile, precum acidul salicilic.

Pentru un efect de lifting, caută produsele cu acid hialuronic. Acesta ajută și în cazul tenurilor deshidratate, iar dacă tenul tău este uscat și descuamat, orientează-te spre primerele de ultimă generație sub formă de ulei.

Recomandările beauty editor-ului GLAMOUR

Dacă prezentarea de mai sus te-a lămurit în termeni mari ce primer ar trebui să cauți, selecția de produse din galeria foto te va ajuta să alegi exact produsul pentru problemele pielii tale. Ca beauty editor, dar și make-up artist, am avut ocazia să testez o mulțime de primere, însă dintre acestea doar câteva și-au găsit locul printre preferatele mele. Așa că inspiră-te cu încredere din recomandările din galeria foto, au fost selectate cu maximă rigurozitate!

Foto: Pixelformula

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro