Cele 6 părți ale corpului care îți dezvăluie primele vârsta

Ne îngrijim pielea tenului minuțios, încercăm să combatem fiecare rid care apare, în speranța de a îmbătrâni cât mai frumos și de a nu ne arăta adevărata vârstă. Însă nu doar tenul trimite semnale despre vârsta noastră. Iată cele 6 părți ale corpului care îmbătrânesc cel mai rapid!

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine tot mai subțire și își pierde elasticitatea. Astfel, ridurile și petele pigmentare ajung să fie o problemă tot mai comună. De asemenea, dacă pielea nu este îngrijită corespunzător (nu este protejată de razele soarelui, nu este hidratată, este foarte expusă la poluare), îmbătrânirea poate apărea prematur. Cum niciuna din noi nu vrea să arate mai bătrână decât este de fapt, îți dezvăluim care sunt părțile corpului cărora trebuie să le acorzi o protecție sporită dacă nu vrei să îți trădeze adevărata vârstă.

Mâinile

Expuse în permanență la factorii externi, mâinile îți arată vârsta mai repede decât orice altă parte a corpului. Experții spun că razele solare sunt principalele vinovate. Tocmai de aceea, ar trebui să aplici protecție solară și mâini, pe lângă crema hidratantă care trebuie aplicată cel puțin o dată pe zi. Pentru a păstra pielea în cea mai bună formă, trebuie să îți hidratezi mâinile în permanență cu creme dense (o cremă aplicată peste noapte poate face minuni). Chiar dacă mâinile încep să îmbătrânească de la 20 de ani, cei mai mulți dintre noi remarcăm primele semne de îmbătrânire abia după 30 sau chiar 40 de ani. Chiar dacă nu vezi semne vizibile pe mâini, creează-ți totuși o rutină de îngrijire a lor încă de la 20 de ani.

Pentru a descoperi și celelalte 5 părți ale corpului care îți dezvăluie vârsta, accesează galeria foto!

Foto: Shutterstock

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro