Cea mai mare greșeală pe care o faci atunci când ai părul nespălat

În încercarea de a mai amâna o zi spălarea părului care se îngrașă foarte repede, obișnuim să ne prindem părul pentru a masca aspectul lui neplăcut. Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o poți face când ai părul nespălat!

Fie că auzim tot felul de sfaturi care spun să îți speli părul mai rar pentru a preveni îngrășarea lui rapidă, fie că pur și simplu nu avem timpul necesar, ni se întâmplă adesea ca părul nostru să stea nespălat mai mult decât ar trebui (mai ales dacă ești obișnuită să îl speli zilnic). În încercarea de a masca acel aspect neplăcut, apelăm la soluții alternative: fie aplicăm șampon uscat (însă nu exagerăm pentru că uite ce efecte poate avea asupra părului), fie îl prindem.

Poate ai crede că aplicarea șamponului uscat este mai nocivă, însă lucrurile nu stau chiar așa. Cea de-a doua variantă este mult mai periculoasă pentru păr. Atunci când îți prinzi părul nespălat, firele de păr nu respiră, iar foliculii de pe scalp sunt afectați. Acest obicei poate duce la stoparea creșterii părului și la degradarea sănătății acestuia.

Cea mai sănătoasă metodă rămâne tot spălatul clasic al părului, însă poți apela și la șamponul uscat în situațiile disperate, doar pentru o zi. În galeria foto găsești recomandările noastre de șampon uscat în care chiar avem încredere!

Foto: Hepta

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro