Ce se poate întâmpla dacă lași un sheet mask să acționeze prea mult

Ce se poate întâmpla dacă lași un sheet mask să acționeze prea mult

Sheet masks sau măștile pentru față tip șervețel sunt minunate pentru ten. Poți obține un ten catifelat, hidratat și curățat în profunzime datorită acestor măști, ori pot avea efect de iluminare sau chiar anti-rid. În orice caz, pasionatele de beauty le adoră și nu le lipsesc niciodată din rutina de skincare. Totuși, folosite necorespunzător, sheet masks pot avea și efecte negative.

Nu putem contesta efectele unui sheet mask de calitate. Este clar că tenul nostru apreciază un plus de îngrijire măcar o dată pe săptămână, iar aceste măști tip șervețel sunt perfecte pentru asta, pentru că sigilează înăuntru ingredientele benefice. Totuși, dacă lași un sheet mask să acționeze prea mult, ar putea exista consecințe.

De ce nu e bine să lași un sheet mask să acționeze prea mult

Dacă lași un sheet mask să acționeze prea mult, ți-ai putea distruge pielea, explică Shari Marchbeing, dermatolog și profesor asistent de dermatologie la New York University School of Medicine, potrivit GLAMOUR UK. „Dacă lași un sheet mask să se usuce pe față, sau chiar dacă doar lași masca să acționeze mai mult decât recomandat, permiți ingredientelor aparent inofensive să usuce și să irite pielea, acesta fiind exact opusul scopului măștii”, a explicat doctorul. Unele dintre acele ingrediente ar putea fi cărbunele, uleiul de arbore de ceai, extractele de plante, acizii. „De fapt, orice lași pe piele prea mult poate irita”, spune ea.

Charlotte Cho, fondatoare a brandului Soko Glam și expertă în Korean beauty, este de aceeași părere. „Există un motiv pentru care masca ta are instrucțiuni de folosire care recomandă să pui un sheet mask pe față timp de 20 de minute. Pielea ta se va îmbiba cu ingredientele respective o perioadă de timp, dar apoi, poate avea efecte adverse”, spune ea. Cho spune că dacă lași un sheet mask uscat pe piele, „va absoarbe umiditatea de pe față”. Pentru a evita acest lucru, îndepărtează masca după acele 20 de minute

Foto: Shutterstock

 

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com