Ce se întâmplă cu tenul tău dacă mergi la culcare fără să te demachiezi (te vei îngrozi!)

Ce se întâmplă cu tenul tău dacă mergi la culcare fără să te demachiezi (te vei îngrozi!)

Una dintre cele mai grave greșeli de beauty pe care poți să o faci este să mergi la culcare fără să te demachiezi. Tenul tău este cel care va suferi de pe urma acestei neglijențe, iar tu te vei îngrozi când vei vedea rezultatele.

Dermatologii și make-up artiștii ne avertizează întotdeauna să îndepărtăm machiajul înainte de somn. Totuși, ce se întâmplă cu tenul tău dacă mergi la culcare fără să te demachiezi? Oare chiar este atât de rău dacă sari peste rutina ta de skincare doar o dată? Răspunsul la aceste întrebări vin de la Sarah Jayne Tipper, director clinic și trainer la compania de skincare Pure Swiss Boutique, care a explicat totul pentru GLAMOUR UK.

Ce se întâmplă cu tenul tău dacă mergi la culcare fără să te demachiezi

Expertul spune că o singură noapte este suficient cât să facă rău tenului. „Munca vitală de întreținere are loc pe timpul nopții, și nu îi priește un strat de machiaj care să-i stea în cale”, explică Sarah. „Este posibil să ai o mică iritație, unul sau două coșuri mici, iar pielea ta va fi încărcată dimineață”, a explicat Sarah.

Ce să faci, totuși, dacă ai adormit nemachiată? „Spală-te pe față imediat ce te trezești! Preferabil fă o curățare dublă cu un cleanser cu ulei mai întâi, pentru a îndepărta uleiurile de pe piele, iar apoi folosește un gel sau un cleanser sub formă de spumă, ca să îți cureți porii. Aș sugera să folosești apoi o apă micelară, pentru a te asigura că ai înlăturat orice reziduu și să restabilești nivelul de hidratare al pielii”, a explicat Sarah.

Ce se întâmplă dacă repeți greșeala

„În mod natural, ne mor aproximativ 50 de milioane de celule pe zi, și marea majoritate o fac pe timp de noapte, când se reînnoiesc”, spune Sarah. „Machiajul vechi rămas pe ten poate bloca celulele moarte, nelăsându-le să se exfolieze în mod natural și lăsându-ți tenul tern în consecință. Pielea va primi, de asemenea, doar jumătate din cantitatea de oxigen de care are nevoie, și vei fi supusă riscului de a acumula bacterii scârboase pe anumite zone”, a explicat expertul. Coșurile sunt un efect probabil, de asemenea, și vor apărea în special pe partea de față pe care dormi.

Mascara este cea mai dăunătoare

„Mascara înlătură uleiurile naturale de pe gene, așa că dacă o porți la culcare, ele se vor usca foarte tare și vor deveni fragile, se vor rupe și chiar vor cădea”, spune Sarah.

În plus, trebuie neapărat să îți reamintim de această poveste horror a unei femei care aproape că a orbit din cauza faptului că nu și-a înlăturat mascara înainte de culcare.

Sunt șervețelele umede eficiente?

„Majoritatea șervețelelor umede sunt pline de chimicale care permit înlăturarea ușoară a machiajului, ceea ce înseamnă că pot lăsa reziduuri chimice pe piele. Dacă sunt folosite incorect, pot împrăștia machiajul pe piele, în loc să îl înlăture complet. În plus, dacă au alcool în compoziție, îți pot irita și usca tenul”, a mai explicat Sarah.

Concluzia? Este îngrozitor ce se întâmplă cu tenul tău dacă mergi la culcare fără să te demachiezi. Recomandarea noastră? Double cleansing în fiecare seară!

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com