Ce produse să folosești pentru a te proteja de soare

Noul val de produse pentru protecție solară bifează reușite la două capitole importante: pe de o parte au formule avansate, mai inteligente ca niciodată, dar și texturi complet inovatoare. Îți spunem care sunt noii aliați SPF care te vor proteja de razele periculoase.

1. Protecție solară cu beneficii grozave pentru piele

Noile produse pentru față cu SPF nu mai au doar un rol de scut UV pentru piele, formulele rivalizând cu cele mai eficiente creme și tratamente anti-îmbătrânire. Crema colorată de față anti-pete SPF 50, Apivita Suncare, 103,99 lei (în Sensiblu) conține celule stem din fenicul de mare și coada șoricelului organică care reduc cantitatea și intensitatea petelor pigmentare, prevenind formarea unora noi. Dacă preferi variantele incolore, optează pentru fluidul matifiant pentru uz zilnic Resist Youth-Extending, Paula’s Choice, 154 lei (paulaschoice.ro) care controlează sebumul, stimulează producția de colagen și conține un cocktail antioxidant cu vitamina E și ceai verde. Crema pentru față Beautifying protective suncare SPF 30, Dior Bronze, 172 lei, conține microcapsule antioxidante și complexul Tan-Protect, care te ajută să obții un bronz intens și de durată. În plus, are un parfum minunat!

2. Protejarea părului și a machiajului

Una dintre cele mai incomode probleme care apar atunci când vorbim despre protecție este modul de aplicare a produselor cu SPF pentru păr. Nimeni nu vrea o coafură încărcată! O altă dilemă este cum aplicăm loțiunile protectoare peste machiaj! Dar iată că avem soluții noi, ca Sun UV Spray, System Professional, 73 lei (în saloane). Formula rezistentă la apă previne decolorarea și degradarea firului de păr ca urmare a expunerii la soare, menținând nivelul optim de hidratare. Vrei și mai multă protecție? „Nimic nu este mai eficient ca o pălărie“, spune specialistul dermatolog Anne Chapas. La capitolul machiaj, bifează rutina de dimineață cu CC Cream Complete Correction SPF 30, Chanel, 317 lei. Acesta combină cinci proprietăți, într-un singur pas, transformându-se într-un adevărat scut împotriva agresiunilor externe.

3. Formule care pot ține piept oricăror condiții meteo

Cele mai noi formule cu SPF au o rezistență sporită și o textură imperceptibilă. Fluidul ultralejer Anthelios XL SPF 50+, La Roche-Posay, 55,60 lei conferă protecție chiar și împotriva razelor UVA (o protecție mai strictă decât normele europene impuse) și rezistă foarte bine pe piele, fără ca tu să îl simți. O altă soluție, special formulată pentru folosirea zilnică, este UV Plus Anti-Pollution SPF 50 Day Screen Multi-Protection, Clarins, 140 lei, care asigură prima linie de apărare împotriva stresului oxidativ provocat de razele UV și poluare, hidratând pielea cu ajutorul acidului hialuronic.

4. Produse care luptă împotriva efectelor ascunse

Majoritatea produselor ne protejează de razele UVA și UVB, dar experții sunt tot mai îngrijorați de radiațiile infraroșii. Acest tip de lumină generează căldură pielii care, la rândul ei, poate dezlănțui radicalii liberi. Julie Karen, medic dermatolog, spune că „este un subiect pe care încă îl studiem, dar noi suspectăm că acest tip de lumină provoacă daune la nivel celular și că este responsabil pentru ruperea lanțurilor de colagen“. Cea mai bună apărare: un produs cu antioxidanți potenți care neutralizează radicalii liberi, precum Essential-C Day Moisture, Murad, 341 lei, care conține filtre de protecție cu spectru larg, noua generație de Vitamina C și un sistem patentat pentru repararea pielii.

Intră în galeria foto pentru a vedea ce produse sunt aliații tăi împotriva razelor periculoase. 

5. Aplicații inteligente și accesorii utile

SUNZAPP Finanțată de National Cancer Institute (SUA), această aplicație este gratuită și urmărește prognoza razelor UV, anunțându-te când e momentul să reaplici loțiunea cu factor de protecție; Sunzapp.org.

JUNE de la NETATMO Arată precum o brățară încrustată cu pietre, însă este, de fapt, un senzor UV care trimite sfaturi personalizate telefonului tău mobil, spunându-ți care este cel mai bun grad de SPF pentru tine sau când trebuie să eviți expunerea la soare; Netatmo.com.

SPOT SKIN CANCER UV O brățară care își schimbă culoarea în portocaliu atunci când razele UV ajung în punctul maxim, transformându-se astfel într-un „ceas deșteptător“ pentru momentele când ai nevoie de umbră sau de încă un strat de protecție.

De Kari Molvar, traducere și adaptare de Oana Statache, foto Walter Chin

 

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro