Ce nu trebuie să-ţi lipsească din bagajul de vacanţă

Indiferent de câte ori faci o listă cu lucrurile pe care trebuie să le iei cu tine în vacanță, de fiecare dată uiți ceva. Trebuie să ținem cont și de faptul că nu putem lua tot dulapul cu noi (din păcate). Pentru a-ți ușura sarcina am făcut o listă cu lucrurile esențiale pe care trebuie să le iei atunci când pleci în vacanță.

Pentru avion

 • Dopuri pentru urechi și mască pentru ochi.

Este bine să le ai la tine în cazul în care lângă tine va sta un copil care țipă sau cineva care ține lumina pentru lectură aprinsă tot timpul iar tu vrei să dormi. Mai bine să previi decât să regreți.

 • Spray nazal și analgezice.

Un spray nazal te va feri de bacteriile inhalate din aer. Dacă ai dureri de cap des asigură-te că ai la tine analgezice.

 • Cremă hidratantă și unguent pentru dureri musculare.

Pe timpul zborului ai nevoie de cât mai multă hidratare, așa că pune-ți în geantă o cremă hidratantă. Dacă zborul tău va dura ore întregi, durerile musculare își pot face apariția, așa că unguentul îți va fi de folos.

 • Spumă de curățare a feței și deodorant.

După câteva ore de stat în avion ai nevoie de o reîmprospătare, astfel pielea ta va fi curată și hidratată pe tot parcursul zborului.

Pentru hotel

 • Cremă cu protecție solară

Dacă ar fi să luăm un singur produs cu noi în vacanță, noi am alege crema cu protecție solară. Nu este nimic mai important atunci cand vine vorba de sănătate. Îți recomandăm să folosești o cremă cu SPF 30 sau 50.

 • Cremă după plajă și ulei de corp.

Chiar dacă folosești cremă cu SPF, după plajă aplică o cremă hidratantă și protectoare. Pentru serile în care ieși să explorezi orașul alege un ulei de corp parfumat. Îl poți reaplica chiar înainte de a merge la culcare, pentru a-i permite corpului să se hidrateze suplimentar pe timpul nopții. Acest lucru va ajuta la prelungirea bronzului și îți menține pielea frumoasă.

 • Mască pentru față.

Pentru multe dintre noi, vacanța este o șansă de a lăsa pielea să respire și de a evita pe cât posibil să ne machiem. Dar nu trebuie să uitam de hidratare și fermitate, așa că nu uita să aplici o mască de față.

 • Placa de păr sau bigudiuri.

Doar pentru că hotelul are produse de curățare a părului și un uscător de păr nu înseamnă că acestea îți vor oferi volumul și strălucirea pe care ți-o dorești. Achiziționează-ți o placă de păr mini care să ocupe cât mai puţin spaţiu în bagaj.

Ce nu trebuie să îți lipsească din nesseser: 

 • Concealer, BB cream și iluminator. Evită să folosești fond de ten atunci când ești în vacanță. Mai ales dacă afară este cald. Poți folosi un BB cream cu o acoperire mică spre medie și un corrector care să acopere imperfecțiunile. Adaugă un iluminator pe pomeți, pe frunte și pe tâmple.
 • Creion sau fard pentru sprâncene. Nu uita să îți conturezi sprâncenele, acestea sunt foarte importante deoarece îți subliniază trăsăturile. Folosește un fard de sprâncene pentru că are o textură mai lejeră.
 • Mascara. Alege o variant rezistentă la apă. În acest fel mascara nu se va întinde, indiferent dacă stai în apă sau pe un şezlong, la soare.
 • Ruj. Rujul este simbolul frumuseții clasice și te va ajuta să ai un look glam. Alege nuanțe deschise, iar pentru seară poți opta pentru un ruj roșu clasic.

Foto Northfoto

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro