Ce este „slugging”-ul , cel mai nou trend de skincare care promite o piele extrem de catifelată

Ce este „slugging”-ul, cel mai nou trend de skincare care promite o piele extrem de catifelată

Un nou cuvânt ciudat a intrat în vocabularul celor pasionate de skincare și produse de îngrijire. Vorbim despre ce este slugging-ul, și ce beneficii are acest trend, care a căpătat o foarte mare popularitate pe internet în ultima perioadă. Cele care l-au încercat se declară extrem de mulțumite și spun că pielea lor nu a fost niciodată mai fină.

Ce este slugging-ul? Termenul englezesc „slug” înseamnă melc, așa că îți poți imagina, probabil, că are legătură cu acele produse-minune de skincare care conțin extract de melc. Deși ne-am gândit și noi că slugging-ul ar putea fi acea terapie în care un melc este pus pe fața ta pentru a-și lăsa acea dâră vâscoasă plină de enzime (da, acest tip de terapie există!), nu este deloc vorba despre asta.

Ce este slugging-ul

Slugging-ul este aplicarea unui strat consistent de vaselină pe ten, înainte de a merge la culcare. Nu sună cu mult mai tentat decât terapia cu melci, însă cele care au încercat această tehnică spun că au fața mult mai catifelată a doua zi. „Nu este cea mai tentantă imagine, dar merită. M-am trezit a doua zi dimineață, IAR FAȚA MEA NU A FOST NICIODATĂ ATÂT DE CATIFELATĂ. Am renăscut. Sunt o femeie nouă. Nu eram un melc, eram o omidă în cocon. Am transcens într-un fluture frumos. Nicio erupție nouă. Pielea mea este fină și fericită și elastică: tot ceea ce ar fi trebuit să fie și nu a fost niciodată”, a scris o utilizatoare pe Reddit care a încercat acest trend, potrivit GLAMOUR US.

Dacă ești hotărâtă să încerci, iată ce trebuie să faci. Mai întâi, urmează rutina ta obișnuită de îngrijire a tenului de seară, iar apoi sigilează totul cu vaselină (aplică un strat gros pentru a păstra hidratarea pe piele). Acest lucru va funcționa ca o barieră care nu lasă nimic afară (hidratarea) și nimic înăuntru (bacterii sau reziduuri), iar crema ta obișnuită de față își va putea face efectul la maximul potențial.

Acum că ai aflat ce este slugging-ul, probabil ești curioasă să îl încerci. Iată câteva creme de față pe care te poți baza în această iarnă, și pe care le poți aplica înainte de stratul de vaselină. Pssst! Dacă nu îți surâde ideea de a aplica vaselină pură pe față, poți încerca un produs tip balsam care are vaselină în compoziție.

Foto: Pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com