Ce este Reverse Balayage

Ce este Reverse Balayage, un nou trend de colorare a părului care face furori în 2018

Dacă v-ați îndrăgostit deja de tehnica de vopsire a părului numită Balayage, nici nu știți ce vești bune avem! Desigur, balayage-ul nu va muri niciodată, însă iată că a început deja să se transforme. Se pare că îi va lua locul Reverse Balayage-ul, un nou trend în materie de colorare a părului.

Vă întrebați, așadar, ce este Reverse Balayage? Este o tehnică similară cu cea a balayage-ului simplu, însă cuvântul „reverse” sugerează o inversare a nuanțelor. Noul trend este cel mai potrivit pentru blonde, pentru că implică vopsirea într-o culoare deschisă a rădăcinilor, până la jumătatea părului, și continuarea în stil ombre cu o nuanță închisă la vârfuri.

 

Spre deosebire de balayage, reverse balayage-ul are nevoie de o îngrijire mai atentă după vopsire. Pentru că nuanțele din păr constrastează destul de intens iar rădăcinile sunt blonde, trebuie să mergi constant la salon pentru a reîmprospăta look-ul.

 

Reverse Balayage nu este prima transformare a tehnicii originale. Nouă ne-a plăcut mult și tehnica numită Pastelage, potrivită pentru persoanele mai îndrăznețe datorită nuanțelor artificiale aplicate pe păr.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com