Ce este Cloudless Skin, cel mai nou trend coreean de îngrijire a pielii

Ce este Cloudless Skin, cel mai nou trend coreean de îngrijire a pielii

Coreencele sunt notorii pentru rutinele lor elaborate de skincare. Tot de acolo pleacă cele mai mari trenduri de îngrijire a pielii, precum Glass Skin, sau, mai recent, Cloudless Skin. Mereu suntem curioase cu ce mai vin nou coreencele, așa că ne-am documentat și am aflat ce este Cloudless Skin. 

Probabil ați auzit deja acest termen și vă întrebați, ca și noi, ce este Cloudless Skin. Este vorba despre un ten perfect, impecabil, fără imperfecțiuni, chiar și atunci când este demachiat. „Este o condiție perfectă a pielii, care motivează femeile din Coreea să aibă o rutină de skincare bine pusă la punct”, a explicat Liah Yoo, Youtuber și fondatoare a brandului de skincare KraveBeauty, pentru Allure.

Marea diferență dintre Cloudless Skin și celelalte trenduri coreene care promovează un ten impecabil este faptul că de data aceasta frumusețea trebuie să vină și din interior. Totul depinde de o stare emoțională pozitivă și o dietă alimentară sănătoasă, combinate cu o mulțime de produse de îngrijire a tenului.

Cum putem obține Cloudless Skin?

Sfatul specialiștilor este să respectăm o rutină strictă de skincare, să folosim numai produse potrivite tipului nostru de ten, și să respectăm regula de aur: curățare, exfoliere, hidratare. Nutriționistul Keri Gans recomandă, de asemenea, să consumăm zilnic verdețuri și cereale integrale, în loc să ne bazăm pe alimente procesate cu zaharuri adăugate. Ultimul pas este confortul mental: trebuie să ne odihnim suficient și să evităm să lăsăm stresul să ne acapareze. „Știm deja că pielea stresată arată ca un nor (cloud în engleză, de acii și numele de cloudless – fără nori), dar mai mult decât atât, cortizolul – hormonul stresului, face pielea mai reactivă și bariera naturală mai vulnerabilă”, explică dermatologul New Yorkez Sejal Shah.

Ce este Cloudless Skin? Este un ten impecabil, al cărui proprietăți vin atât din interior, cât și din exterior. Nu este un ideal imposibil de atins, dacă respectați regulile de îngrijire a pielii și a organismului.

Foto: Pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com