Ce este buretele Konjac: 10 lucruri interesante despre el

Încă de când a apărut, buretele Konjac a stârnit valuri de curiozitate în jurul lui și toată lumea era intrigată de utilitatea lui: cum ar putea un lucru atât de tare și dur să curețe delicat tenul? Chiar dacă este în peisajul de beauty de ceva timp, încă nu toată lumea este lămurită de tot ce poate face acesta. Află ce este de fapt buretele Konjac, care sunt beneficiile lui și alte lucruri interesante despre el!

Știam despre el că este menit să curețe și să exfolieze delicat tenul, lăsându-l luminos doar după spălarea feței. Însă sunt sigură că majoritatea dintre noi ne-am pus această întrebare când l-am văzut pentru prima dată: cum poate face toate aceste lucruri o bucată atât de tare de burete (care seamănă mai degrabă cu o piatră ponce)? Însă magia începe imediat după ce l-ai umezit bine. Buretele Konjac capătă într-adevăr o textură moale și delicată de burete și promite să îți curețe tenul la fel de bine precum o perie cu ultrasunete, grație proprietăților plantei din care este făcut.

Ce este buretele Konjac

Acest burete miraculos este realizat din rădăcină de Konjac, o plantă cu o rădăcină poroasă care crește în Asia, și conține o mulțime de minerale benefice (cupru, zinc, fier, magneziu) și antioxidanți (vitamina C). Rolul lui este acela de a curăța și exfolia delicat pielea. Cum de un burete poate exfolia blând pielea, fără să o zgârie? Buretele Konjac nu este un simplu burete: el prezintă un strat unic care are proprietatea de a reține apa foarte bine. Când buretele este îmbibat cu apă, suprafața lui este acoperită de un strat de apă care acționează ca o barieră între burete și piele. Astfel, pielea nu ia contact cu fibra buretelui și nu poate fi zgâriată în timpul scrub-ului.

Cum se folosește buretele Konjac

Înainte de folosire, acesta trebuie îmbibat foarte bine cu apă, până devine moale și catifelat. Ține-l sub jet de apă sau scufundă-l timp de 2-3 minute până capătă textura perfectă. Folosește apoi o loțiune de curățare a tenului, punând câteva picături pe buretele umezit. Curăță tenul cu mișcări circulare până când simți că tot machiajul sau impuritățile au fost curățate. Odată ce ai terminat, agață buretele de un suport cu ajutorul șnurului cu care este prevăzut și asigură-te că se nu este în contact cu vreo suprafață (doar așa se va usca corespunzător).

10 lucruri interesante despre buretele Konjac

  1. Este extrem de delicat cu tenul în timpul exfolierii: tocmai de aceea, tenul poate fi exfoliat zilnic cu ajutorul lui și poate fi folosit și pe tenurile sensibile, cu rozacee sau piele descuamată.
  2. Îndepărtează foarte eficient machiajul: doar cu apă și loțiune demachiantă, acest burete va reuși să curețe machiajul mult mai bine decât dischetele demachiante sau mâinile tale.
  3. Îți oferă o piele mai luminoasă: pentru că îndepărtează celulele moarte, pielea ta va fi mult mai luminoasă.
  4. Curăță în profunzime porii.
  5. Nu te scapă de acnee: unele companii spun că acest burete poate vindeca acneea (pentru că elimină impuritățile pielii), însă nu te aștepta la acest efect. Este nevoie de mult mai mult de atât.
  6. Are o durată scurtă de viață: trebuie aruncat după o lună de folosire.
  7. Există bureți Konjac ambalați într-un mediu umed, care nu mai trebuie udați înainte de folosire.
  8. Pot fi găsiți în diferite variante de culoare: aceasta nu ține de estetică, ci de ingredientele active din componența buretelui. Dacă este gri închis, conține cărbune activ, cel verde are ceai verde sau argilă verde, cel alb, argilă Kaolin, iar cel roșu, argilă roșie. Fiecare tratează o problemă anume a tenului.
  9. Poate fi folosit pe tot corpul: la origini a fost creat pentru curățarea pielii bebelușilor.
  10. Este 100% biodegradabil.

În cazul în care te-am convins să îl încerci, galeria foto găsești cei mai buni bureți Konjac încercați de noi!

Foto: Shutterstock

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro