Cât de des trebuie să te speli pe cap, în funcție de tipul tău de păr - Glamour.ro
13491169
post-template-default,single,single-post,postid-13491169,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Cât de des trebuie să te speli pe cap, în funcție de tipul tău de păr

Cât de des trebuie să te speli pe cap, în funcție de tipul tău de păr

Părerile sunt împărțite când vine vorba despre spălarea părului. Unii spun că nu este bine să îl cureți în fiecare zi, iar alții cred că este chiar indicat. Adevărul este că… depinde. Specialiștii îți spun cât de des trebuie să te speli pe cap, în funcție de tipul tău de păr.

Una dintre întrebările pe care un hairstilist le aude cel mai des este: „Cât de des trebuie să te speli pe cap?”. Răspunsul vine, desigur, după aflarea tipului de păr al clientei.

Cât de des trebuie să te speli pe cap

Dacă vrei să afli cât de des trebuie să te speli pe cap, trebuie mai întâi să îți răspunzi la o altă întrebare: ce tip de păr ai?

Dacă ai părul subțire

„Părul subțire tinde să se îngrașe mai repede și să își piardă forma, așa că spălarea zilnică este de obicei necesară”, explică hairstilistul Jenny Cho, conform In Style.

Dacă ai firul de păr gros

Persoanele cu firul de păr gros sunt puțin mai norocoase, căci o spălare la două zile este mai mult decât suficientă, spune Cho. Însă trebuie să introduci un nou pas în rutina ta de haircare: perierea părului. Acest obicei te ajută să distribui uleiurile naturale secretate de scalp pe lungimea părului, către vârfuri, pentru asigura că acestea rămân hidratate.

Dacă ai părul gras

Dacă ai părul gras, uită toate acele sfaturi pe care le-ai auzit conform cărora trebuie să rărești spălările. „Scalpul uleios necesită spălări zilnice. Acest lucru poate fi dificil pentru unele persoane, dar este important pentru a stabiliza supraproducția de sebum care cauzează această problemă. Când aplici balsamul, asigură-te că aplici produsul doar la vârfuri, pentru a evita agravarea problemei”, explică Cho.

Dacă ai părul ondulat sau creț

Părul ondulat sau creț nu este la fel de caprricios. „[O spălare]  la trei sau patru zile este de obicei suficientă pentru a menține buclele intacte și hidratate”, spune Cho. „Folosirea unui balsam la duș între spălări este de asemenea o metodă minunată care te ajută să menții buclele vioaie și hidratate. Asigură-te că te piepteni la duș cât ai balsamul aplicat, și nu o mai faci apoi, pentru a menține tiparul natural al buclelor și pentru a evita electrizarea”, mai explică ea.

Concluzia? Cât de des trebuie să te speli pe cap depinde foarte mult de tipul tău de păr și de cum se comportă scalpul.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com