Care este diferența dintre produsele naturale, organice și vegane?

Care este diferența dintre produsele naturale, organice și vegane?

În ziua de azi, produsele de beauty sunt împărțite pe atât de multe categorii că nici nu mai facem diferența dintre ele. Etichetele precum „organic”, „natural” sau „vegan” nu ne explică exact ce presupun aceste lucruri, iar lista de ingrediente nu spune chiar totul, pentru că, uneori, aceste cuvinte nu se limitează la ea. Iată care este diferența dintre natural, organic și vegan.

În primul rând, nu există niciun criteriu legal pentru a pune eticheta de natural, organic sau vegan pe un produs, scrie GLAMOUR UK. Singurul lucru pe care bradurile de beauty trebuie să îl respecte este lista de ingrediente. Aici fiecare ingredient este plasat în ordinea procentajului, de la cel mai mare, la cel mai mic, iar în cazul ingredientelor care sunt incluse în formulă într-o cantitate de sub 1% sunt așezate în ordine aleatorie. Totuși, cum spuneam, ingredientele nu te ajută deloc să faci diferența dintre produsele naturale, organice și vegane.

Diferența dintre natural, organic și vegan

Aceste cuvinte sunt folosite destul de des în campaniile publicitare ale anumitor produse, însă pentru un cumpărător neexperimentat, ele pot însemna cu totul altceva. De aceea, trebuie să știi ce înseamnă fiecare.

Produsele cu eticheta „Clean”…

…sunt în general acele produse care nu conțin sulfați, siliconi, ftalați, parabeni, pesticide, derivați de petrol, coloranți artificiali și parfum sintetic. În cadrul Uniunii Europene, este obligatoriu ca pe etichetă să fie menționați orice alergeni care ar putea sensibiliza pielea, în concentrații de peste 0.01%.

Intră în galeria foto de mai sus pentru a descoperi diferența dintre produsele naturale, organice și vegane, dar și pentru a afla ce semnifică etichetele „cruelty-free” și „fairtrade”. Nu uita, cel mai bun mod pentru a ști ce conține formula este să verifici lista de ingrediente. Alfabetul nostru de skincare te va ajuta să o interpretezi.

Foto: Shutterstock

 

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com