Când și cum aplici anticearcănul

Camuflarea cearcănelor este o misiune delicată. Odată ce îi deprinzi secretul, îi vei datora o revigorare instantă a chipului.

Unul dintre produsele care ne reîmprospătează chipul, conturează trăsăturile și chiar ascunde bine ora la care reușim să adormim este anticearcănul. Astăzi vom afla de la beauty editor-ul nostru, Daniela Nițulescu, când și cum îl aplicăm corect.

Când și unde îl aplici

Aplică anticearcănul la câteva minute după ce ai aplicat crema de ochi. Pielea trebuie să fie hidratată, însă trebuie să îi dai răgaz cremei să fie absorbită, altfel va migra indiferent de ce aplici peste. Cât despre loc, cel mai bine este să fii la lumină naturală, acolo unde poți vedea cu adevărat dacă anticearcănul este aplicat corect și își face treaba.

Culori diferite, rezultate diferite

Important este ce acoperi. Corectoarele cu tonuri galbene neutralizează cearcănele albăstrui. Cele cu bază în tonuri de piersică sunt foarte bune pentru petele gălbui. Roșeața se acoperă cu produse care sunt exact în tonul pielii.

Cum îl folosești 

Dacă ai cearcăne

Corectorul solid-cremos acoperă mai bine zonele de pigmentație decât cele lichide. Împiedică-l să se strângă în liniile fine prin aplicarea lui cu mișcări de tapotare, cu un burete de machiaj umezit în prealabil. Ca zonă de acțiune, aplică-l doar până la vârful genelor inferioare (sub acestea, chiar și dacă ai avea 14 ani tot s-ar forma niște linii).

Pentru roșeață și pete

Majoritatea dintre noi avem roșeață sau pete violacee în jurul colțului intern al ochiului, așa că aplică anticearcăn și acolo. Estompează-l descendent, spre lateralul nasului, ca să nu fie foarte evident.

Dacă ai pungi

Nu aplica corector direct pe zona umflată de sub ochi, iluminarea acesteia nu va face decât să atragă atenția asupra lucrului pe care vrei de fapt să îl ascunzi. Mai bine trasează o dungă de corector lichid chiar în „pliul“ de sub aceasta, iar pielea va avea un aspect mai uniform.

Intră în galeria foto să vezi ce produse anticearcăn să încerci pentru o revigorare ideală a tenului.

erika
erika.chivu@ringier.ro