O femeie a făcut cancer de piele după ce și-a ros unghiile ani de zile

O femeie a făcut cancer de piele după ce și-a ros unghiile ani de zile

Dacă nu ai găsit până acum un motiv destul de bun să renunți la rosul unghiilor, povestea aceasta cu siguranță te va convinge. O femeie a făcut cancer de piele după ce și-a ros unghiile ani de zile. Nu, nu este o poveste de groază pentru speriat adolescente, este un caz cât se poate de real.

Știam deja că rosul unghiilor este un obicei prost de care oricine trebuie să scape imediat. Ce nu știam este că este și periculos. O studentă din Australia a făcut cancer de piele din cauză că și-a ros unghiile ani de zile, din cauza stresului.

O femeie a făcut cancer de piele după ce și-a ros unghiile ani de zile

O studentă din Australia pe nume Courtney Whithorn obișnuia să își roadă unghiile de stres, mai ales atunci când era batjocurită de colegii de la școală. Acest lucru a continuat pe o perioadă de mai mulți ani de zile, până când unghia degetului mare de la mâna dreaptă a căzut cu totul, conform GLAMOUR UK. Acela a fost momentul când a fost nevoită să meargă la medic.

„Am fost la doi chirurgi esteticieni, iar ei se gândeau să îmi îndepărteze complet patul unghial pentru a scăpa de zona înnegrită, iar apoi să îmi pună o grefă de piele pe deasupra, pentru ca măcar să aibă culoarea pielii – eram mulțumită cu asta”, a povestit Courtney, pentru The Sun.

Cu toate acestea, înainte să dea curs operației, doctorii au observat că ceva nu estee în regulă și i-au făcut o biopsie. După multiple analize, au descoperit că studenta contractase un tip de cancer de piele cauzat de lunga perioadă în care și-a ros unghiile și, implicit, degetele.

A urmat o operație în timpul căreia medicii au extirpat doi ganglioni limfatici, pentru a se asigura că astfel cancerul nu se va mai răspândi. Cu toate acestea, au descoperit ulterior că situația era pe cale să se înrăutățească, așa că s-au văzut nevoiți să îi amputeze degetul până la mont. În prezent, Courtney trebuie să meargă la control regulat pentru următorii cinci ani, pentru a se asigura că nu i-a revenit cancerul.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com