Acest calculator te ajută să afli exact cât timp poți sta la soare fără să te arzi

Acest calculator te ajută să afli exact cât timp poți sta la soare fără să te arzi

Dacă ți s-a întâmplat de multe ori să stai liniștită la plajă știind că te-ai dat cu produse de protecție solară, însă tot să te arzi, avem un instrument perfect pentru tine. Acest calculator te ajută să afli exact cât timp poți sta la soare fără să te arzi.

Să recunoaștem, oricăreia dintre noi i s-a întâmplat măcar o dată să se ardă la soare. Produsele de protecție solară trebuie reaplicate la două ore, însă dermatologii nu recomandă expunerea prelungită și directă la soare nici chiar cu fotoprotecție. A fost inventat un calculator care te ajută să afli exact cât timp poți sta la soare fără să te arzi și vei fi surprinsă de rezultat!

Calculatorul care îți spune cât timp poți sta la soare fără să te arzi

Calculatorul care îți spune cât timp poți sta la soare fără să te arzi a fost creat de doctorul Malgorzata Koperska. Cum funcționează? Intră pe https://www.omnicalculator.com/other/sunscreen și completează detaliile care ți se cer. Calculatorul folosește informații precum intensitatea razelor la care te vei expune (pe care o poți afla de pe această hartă), altitudinea la care te afli, tipul tău de piele, dacă ești sau nu în preajma apei sau zăpezii și ce factor de protecție solară are produsul pe care l-ai aplicat.

Pe lângă calculatorul pe care l-a creat, Dr. Koperska are câteva sfaturi pentru a sta la plajă inteligent, fără să ajungi să te arzi, potrivit Teen Vogue. În primul rând, evită să te expui la soare între orele 10 și 16. Poartă întotdeauna protecție solară și asigură-te că o aplici de două ori dacă ști că vei face plajă: aplică produsul cu 15-30 de minute înainte să ieși din casă și încă o dată la 15-30 de minute după ce ai început să te expui la soare.

Ce cantitate de cremă de protecție trebuie să aplici?

Un alt lucru important este să folosești o cantitate suficientă de cremă. „Majoritatea oamenilor nu folosesc suficientă protecție solară, așa că adevăratul factor de protecție pe care îl au este de aproximativ o treime din ce scrie pe ambalaj”, spune dr. Steven Q. Wang, dermatolog. „Dacă ai un produs pe care scrie SPF 60, în realitate vei avea o protecție de probabil 20 sau 30”, explică dermatologul.

Dr. Howard Sobel spune că ar trebui să folosești o cantitate echivalentă cu o minge de ping pong pentru corp și o cantitate echivalentă cu o monedă pentru față.

Folosind calculatorul care îți spune cât timp poți sta la soare fără să te arzi și aplicând corect crema de protecție, te poți feri vara aceasta de arsuri solare. Ascultă sfaturile dermatologilor și bucură-te de o vacanță lipsită de griji!

Foto: Instagram @gigihadid

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com