Bronzează-te responsabil: top produse și informații utile

Bronzează-te responsabil: top produse și informații utile

Sărutul soarelui și apa mării sunt două dintre plăcerile vinovate pe care ni le satisfacem în fiecare vară. Concediul la mare face parte din ritualul nostru și devine dificil să ne gândim la lucruri negative cum ar fi efectul ultravioletelor asupra pielii. Dar statisticile sunt îngrijorătoare și ar trebui să ne alarmeze. Soluția?!

Acum nu o să ne ascundem de soare, toată vara, însă ar trebui să ne bronzăm mai responsabil. De ce? Pentru că, din păcate, tocmai expunerea necontrolată la soare este responsabilă de peste 90% din cazurile de cancer de piele, după cum informează Organizația Mondială a Sănătății. Mai mult, și în România, numărul pacienților diagnosticați cu această boală a atins cote alarmante, iar tendința este în creștere.

Noutatea este că nu facem aceeași baie de soare ca acum ceva ani, deși protecția solară o aplicăm cam la fel. Cauza ar fi afectarea stratului de ozon și agresivitatea mult mai mare a ultravioletelor, care ar conduce la o statistică atât de îngrijorătoare.

Soluția? Trebuie să ne bronzăm responsabil!

Înainte de a ne bucura de soare și de briza mării, este foarte important să ne luăm câteva măsuri de protecție, pentru a ne bucura de concediu. Crema de protecție solară este scutul necesar în fața ultravioletelor, însă, ca să o alegi bine, ia în considerare câteva lucruri:
1. Să aibă cel putin un SPF 15 (factor de protecție solară)
2. Să fie menționat pe ambalaj că are un spectru larg, ceea ce înseamnă că este eficientă atât împotriva ultravioletelor de tip B (responsabile cu arsurile solare), cât și împotriva celor de tip A (care duc la îmbătrânirea prematură a pielii)
3. Dacă alegi un produs rezistent la apă, acest lucru nu înseamnă că nu mai trebuie să reaplici. Aplică înainte să intri în apă și după ce ieși din apă, ca să te asiguri că produsul te protejează eficient
4. Produsele cu protecție solară pentru față și pentru corp trebuie să fie adaptate tipul tău de piele, ca să fie ușor de tolerat
5. Va trebui să aplici des, de aceea va trebui să ai mai multe produse.
6. Evită să iei crema de anul trecut sau din alți ani. Chiar dacă a fost un produs eficient și poate îți aduce aminte, cu melancolie, de vacanța trecută, produsul nu mai poate garanta aceeași eficiență.

Eu, recunosc, îmi iau în concediu un arsenal de produse pentru protecția solară, pentru că vreau un concediu lipsit de evenimente, cum ar fi o arsură solară sau o pată maronie cauzată de ultraviolete. Și îmi iese cam de fiecare dată!

Atenție însă, nu trebuie să ne bazăm doar pe cremele pentru protecție solară, ci și pe un program corect de expunere, pe o hidratare optimă și pe accesoriile și hainele chic de vară, care mai pot bara ultravioletele.

Am selectat câteva top produse, recent lansate, cu protecție solară, care vor fi aliatul tău în vacanță. Intră în galeria foto și descoperă-le! În rest, bucură-te din plin de concediu!

Foto: Shutterstock

Nicoleta Bujor
nicoletabujor3@gmail.com