Bretonul: ghid de bună purtare

A invadat podiumurile, a cucerit celebritățile și ne dă tot mai multe motive să credem că este tunsoarea anului. Fii pregătită pentru a-l purta exemplar! 

Încă mai consideri bretonul drept o tunsoare intimidantă? A venit timpul să scapi de temeri, mai ales dacă-ți dorești o schimbare de look în vara asta. Trebuie doar să arunci o privire pe podiumurile prezentărilor pentru noile sezoane și vei descoperi o mulțime de variații ale acestei tunsori, de la cele clasice la unele de-a dreptul nonconformiste. Lung, scurt, gros sau filat, pe toată fruntea sau cu cărare, există un breton potrivit pentru orice fizionomie sau stil. Iar dacă teama ta este că nu îți va sta bine, îți spunem doar atât: bretonul face parte din categoria tunsorilor care îți șterg instantaneu câțiva ani de pe chip. Iar asta merită chiar și toate acele minute pierdute zilnic pentru coafarea lui, nu-i așa?

Tips

Regula de aur a bretonului este că ar trebui să îți echilibreze trăsăturile. Dacă ai o față pătrată, cu trăsături dure, alege un breton soft, filat la vârfuri. Bretonul drept sau gros se potrivește fețelor cu trăsături rotunjite.

Dacă fizionomia nu îți permite să experimentezi cu un breton clasic, poți alege oricând un breton cu cărare într-o parte sau pe mijloc. Acestea sunt foarte potrivite și pentru a masca un breton care a crescut.

Nu exagera cu produsele pentru stilizarea bretonului: acesta tinde să se îngrașe mai repede decât restul părului, iar încărcarea lui nu va face altceva decât să grăbească procesul. Nu uita: se poartă lejeritatea!

Dacă vrei ca bretonul să stea la locul lui întreaga zi, apelează la un truc simplu, dar foarte eficient: tapează-l puțin la rădăcină și aplică un fixativ flexibil. Astfel, vei evita aspectul rigid oferit de fixativele puternice.

Dacă părul tău este mult prea fin și bretonul îți lasă prea mult fruntea la vedere, apelează la un spray texturizant pentru a da densitate părului.

Acum că știi toate tainele alegerii și aranjării unui breton, intră în galeria foto și inspiră-te pentru următoarea vizită la salon.

Foto: Hepta, Pixelformula

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro