Benzile kinesiologice te pot scăpa de celulită

Cunoscută și sub numele de kinesio taping, terapia prin aplicarea benzilor kinesiologice a fost concepută pentru prevenirea problemelor musculare, limfatice și articulare. Se pare însă că este foarte eficientă și împotriva celulitei!

Probabil ai văzut sportivi cu niște plasturi colorați lipiți pe corp și te întrebai ce sunt aceia? Ei bine, acum știi că se numesc bezni kinesiologice și îți mai vindem un pont: se pare că nu sunt doar pentru sportivi sau pentru cei ce suferă de afecțiuni musculare, ci au beneficii și în domeniul cosmetic, mai exact împotriva celulitei.

Această tehnică a fost inventată în anii ’70 de către chiropracticianul japonez Kenzo Kase. Plasturii sunt aplicați pe piele și în funcție de poziție, direcție și tensiune, pot inhiba un mușchi trensionat și contractat și de a îmbunătăți funcția motorie. În același timp, benzile kinesiologice facilitează drenajul limfatic prin acționarea asupra oricărui edem sau stări inflamatorii.

Este și cazul celulitei, tocmai de aceea este aceste benzi pot fi aliatul tău în lupta contra celulitei. Tehnica a fost deja implementată în câteva saloane din Europa, dar din păcate nu poate fi realizată acasă.

Plasturii elastici sunt folosiți pentru a obține un efect de ridicare și de modelare a corpului. Aplicată, spre exemplu, pe fese și coapse, decomprimă pielea, relaxează mușchii și aduce beneficii similare cu cele ale unui masaj limfatic. Pentru a vedea primele rezultate sunt necesare 5 ședințe, însă dacă celulita este accentuată, ideal ar fi să apelezi la terapia cu benzi kinesiologice de două ori pe săptămână, pentru 10 ședințe.

Până când serviciul ajunge și în România, luptă contra celulitei cu cele mai eficiente produse dedicate (le-am selectat noi pentru tine în galeria foto) sau cu remedii naturale!

Foto: 123RF

Tags:
Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro