Transformări radicale datorate sprâncenelor

Sprâncenele sunt cele care dictează armonia întregii feţe – echilibrul lor este esenţial pentru proporţionarea corectă a trăsăturilor, iar modificarea formei trebuie realizată cu mare grijă.

Aceasta este teoria. Practica? Fiecare dintre noi a avut o perioadă în care s-a gândit că trebuie să facă o schimbare, iar rezultatul a fost dramatic. Astfel de perioade au avut şi starurile. Imaginile lor de acum câţiva ani o demonstrează (în galeria foto găseşti cadre suficient de grăitoare).
Dacă şi după aceste exemple refuzi să te laşi pe mâna unui specialist (deşi sfatul nostru este să găseşti unul bun şi să nu îl schimbi curând), poţi pune în practică aceşti patru paşi:

Tunde vârfurile
Cu ajutorul unui pieptene pentru sprâncene direcţionează firele de păr în sus. Acum taie vârfurile care depăşesc conturul natural al sprâncenei. Pentru a fi sigură întregul proces este sigur, este bine să îţi cumperi o foarfecă specială, cu vârfurile uşor rotunjite.

Pensează pentru a da formă
Acum, cu ajutorul unui creion sau al unei rigle, descoperă locul din care trebuie să înceapă sprânceana – pe linia formată de extremitatea unei nări şi colţul intern al ochiului. Punctul cel mai înalt al arcuirii sprâncenei trebuie să fie situat pe linia ce porneşte de la extermitatea nării şi care trece chiar pe lângă extremitatea irisului (priveşte drept în oglindă). Capătul trebuie să fie pe linia formată de extremitatea nării şi colţul extern al ochiului. Pentru o mai bună manevrabilitate şi o mai mare eficienţă optează pentru o pensetă cu capetele oblice.

Umple spaţiile goale
Dacă nu ai suficiente fire pentru o sprânceană uniformă, aplează la produsele de machiaj. Foloseşte fie un creion pentru sprâncene, pentru a trasa linii fine acolo unde este nevoie, fie apelează la un fard pudră, care umple golurile rapid. Secretul este ca nuanţa folosită să fie cât mai naturală.

Fixează
Ca să fii sigură că firele sunt strunite şi aspectul sprâncenelor va fi impecabil toată ziua, ai nevoie de un gel pentru sprâncene sau doar de o tuşă de mascara incoloră.

Foto: Hepta

Adriana Matei
contact@misshypewit.com