Sunt bărbaţii speriaţi de mascara pe care o foloseşti?

Un studiu recent a confirmat ceva ce bănuiam de ceva vreme: femeile se machiază pentru a se pune în valoare în faţa bărbaţilor, iar acestora nu le pasă atât de mult despre acest aspect.  

Cifrele, raportate de Daily Mail, au dezvăluit că una din zece femei poartă machiaj doar pentru a impresiona sexul opus (două treimi spun că are de-a face cu bărbaţii, dar nu sunt singurul motiv). 17% au spus că ar anula o întâlnire dacă şi-ar pierde portfardul, iar 14% au recunoscut că nu ar ieşi niciodată din casă fără să se machieze puţin.

Partea delicată? Un procent mare din rândul bărbaţilor consideră că purtăm prea mult machiaj, 40% spun că femeile exagerează (iar 75% apreciază foarte mult lookul natural).

În topul celor mai mari greşeli identificate de către bărbaţi sunt aplicarea excesivă a fardului de pleoape şi a fardului de obraz. 33% nu agreează bronzul artificial, iar 5% declară că rujul roşu îi tulbură. Veşti bune pentru iubitoarele de mascara: bărbaţii nu s-au pronunţat în această prinvinţă (deşi 4% au spus că nu îi atrag genele false).

Foto: Yannis Vlamos

Adriana Matei
contact@misshypewit.com