Nuanţa pielii îţi spune cum să te vopseşti

Pentru a repera culoarea care îţi va pune cel mai bine în valoare trăsăturile, trebuie să ştii care îţi sunt subtonurile pielii. Iată cum le poţi afla:

Dacă vrei să te vopseşti uniform: pune-ţi un tricou alb pe tine, demachiază-te complet şi acoperă-ţi părul cu un prosop alb. Stai în faţa unei oglinzi aflată într-o lumină bună (preferabil naturală) şi analizează. Dacă faţa ta este rozalie sau roşie, ai subtonuri reci. Dacă vezi tonuri măslinii, de piersică sau aurii, subtonurile sunt calde. Dacă nu reuşeşti să determini o nuanţă anume sau vezi puţin din ambele categorii, subtonul pielii tale este neutru.

Dacă vrei să-ţi faci şuviţe: fii atentă la nuanţa ochilor – trebuie să alegi culoarea care îi pune în evidenţă cel mai bine. În cazul în care ochii tăi au tente de auriu/galben, tonul este cald. Dacă ai tente de albastru/gri sau dacă ai ochii căprui – este rece. Hair-styliştii spun că trebuie să te ghidezi în funcţie de nuanţa ochilor pentru alegerea culorii şuviţelor, însă pentru nuanţa generală a părului trebuie să te laşi îndrumată totdeauna de tonul pielii (un sfat practic pentru cele care au tonul ochilor cald, iar pe cel al pielii rece, sau viceversa).

Acum fă cumpărături inspirate

Alege culorile apropiate de cea naturală a părului tău. Apoi urmăreşte cuvintele care îţi spun că produsul ţi se adresează.

Pentru tonuri reci ale pielii: Caută nuanţe neutre sau cenuşii – acestea contracarează rozaliul tenului. Dacă ai părul blond, ar trebui să cauţi descrieri de nuanţă de tipul: şampanie sau bej. Ai părul brunet? Urmăreşte nuanţele de ciocolată sau espresso.

Pentru tonuri calde: Oferă-i tenului un plus de prospeţime prin colorarea în nuanţe de auriu / roşcat. Blondul din această paletă include mierea şi cuprul; brunetele ar trebui să încerce şatenul, auriul, castaniul sau mahonul.

Pentru tonuri neutre: Ai un ton neutru al pielii? Eşti norocoasă! Ai posibilitatea să fii cu adevărat cameleonică şi poţi merge pe orice nuanţă îţi place.

Pentru şuviţe: Dacă nuanţa ochilor tăi este caldă, colorează-ţi şuviţele în tonuri de cupru sau caramel. Platina sau roşcatul sunt potrivite ochilor în culori reci.

Foto: Yannis Vlamos

 

 

Tags:
, ,
Adriana Matei
contact@misshypewit.com