Mituri despre folosirea autobronzantului

Află adevărul despre nuanţa caramel pe care o poţi obţine chiar acasă.

 

Folosirea produselor autobronzante, fie că sunt sub formă de spray, cremă sau ulei, a devenit un obicei pentru multe dintre noi, însă nu puţine sunt persoanele care încă se lasă intimidate de zvonuri. Adevărul este că nu trebuie să aştepţi zilele de concediu pentru a purta rochii, fuste sau pantaloni scurţi – bronzul home-made este sigur şi extrem de practic. 

Mitul nr.1 Nu este recomandată folosirea autobronzantului înainte de a pleca în concediu.

FALS: Foloseşte cu încredere produse autobronzante înainte de concediu, bronzul artificial îţi va garanta un look strălucitor, dar discret, perfect pentru primele zile de plajă. Îţi va îmbunătăţi rapid aspectul pielii, nu trebuie să îţi fie ruşine că ai pielea prea albă pentru că un autobronzant bun îţi va da culoare imediat.

Mitul nr.2  Produsele autobronzante nu îţi pot garanta un bronz uniform

ADEVĂRAT. Folosirea loţiunilor autobronzante implică ceva riscuri, însă nimic ce nu poţi preveni. Colorarea uniformă, fără pete sau dungi inestetice este posibilă dacă urmezi câteva sfaturi simple, pe care ai să le găseşti în articolul nostru la un click distanţă.

Mitul nr.3 Dacă foloseşti produse autobronzante înainte de a pleca în vacanţă, există riscul să te întorci din concediu… nebronzată.

FALS. Pe măsură ce bronzul artificial se va estompa, bronzul natural îşi va intra în drepturi. Nu uita însă că formulele autobronzante nu te vor proteja de efectul razelor UV, fie că sunt de tip A sau B. Ai aşadar nevoie de protecţie solară, aşa cum s-ar întâmpla dacă pielea ta nu ar avea minunata nuanţă caramel. Aminteşte-ţi că este doar un fals şi uz de fals.  Crema autobronzantă nu te va împiedica să obţii un bronz perfect – totul depinde doar de tine şi de cât timp vei petrece stând la plajă. Dacă te vei bucura de soare în fiecare zi, vei căpăta nuanţa pe care ţi-o doreşti, însă dacă ai să te laşi furată de petrecerile până la răsărit este posibil să te întoci din vacanţă cu un bronz ceva mai discret.  

Foto: Hepta