La ce temperatură este bine să foloseşti apa?

Fiecare etapă de îngrijire are nevoie de o anumită temperatură a apei. Îţi spunem când este bine să o foloseşti mai rece şi când mai caldă.

Fiecare etapă de îngrijire are nevoie de o anumită teperatură a apei. Îţi spunem când este bine să o foloseşti mai rece şi când mai caldă. 

Foarte rece
Abia ţi-ai făcut manichiura? Poţi grăbi uscarea lacului de unghii dacă ţii unghiile (aproximativ un minut) în apă rece ca gheaţa.

Rece
Îndepărtează demachiantul sau loţiunea de curăţare facială cu apă rece – porii vor părea mai mici. Mai mult, temperatura redusă va determina şi o uşoară constricţie a vaselor de sânge şi va diminua roşeaţa pielii.

Călduţă
Clăteşte balsamul şi masca de păr cu apă călduţă. Aceasta va închide cuticula capilară, iar părul va prinde mai multă strălucire şi se va electriza mai puţin. 

Caldă
Fă duş cu apă caldă, nu fierbinte. Dacă stai foarte mult timp în apa cu o temperatură foarte ridicată, nu vei face decât să slăbeşti bariera naturală de protecţie a pielii. Efectul? O piele uscată. 

Fierbinte 
Umezeşte pielea cu apă fierbinte înainte de a folosi aparatul de ras – vei înmuia firele de păr, foliculii vor fi stimulaţi, iar lama va avea o aderenţă mai bună.