Îndrăzneşte acum să porţi culori pe pleoape!

Aşa cum se întâmplă şi în vestimentaţie, pentru a obţine un look unic şi în machiaj, tendinţele dictează suprapunerea unor texturi şi culori diferite.

 

Aşa cum se întâmplă şi în vestimentaţie, pentru a obţine un look unic şi în machiaj, tendinţele dictează suprapunerea unor texturi şi culori diferite. În acest moment există două mari opţiuni: un mix concentrat pe pleoape de inspiraţie patchwork SAU mai multe accente simultane (spre exemplu, buze fluorescente, gene false şi pleoape în nuanţe irizante). În cel de-al doilea caz, este vorba despre o dedicaţie specială pentru seară (absolut nonconformistă, desigur).

Varianta fără riscuri Suprapunerea culorilor pe pleoape (dacă este posibil, una mată şi alta satinată) cu o singură condiţie – să te înarmezi cu o pensulă bună şi un strop de curaj (vezi 3.1 Phillip Lim).

Varianta cu risc ridicat Jocurile elaborate de culori exotice şi sidefate, care fie au nevoie de o îndemânare aparte, fie de… mâna unui expert (vezi Prabal Gurung).

Jenna Menard
Make-up artist internaţional Clinique
Este în backstage la cele mai prestigioase prezentări, la New York, Paris şi Milano. Fotografii o adoră. Şi noi putem spune că ne alăturăm grupului de admiratori!

Crezi că nuanţele nude sunt dificil de purtat?
Nu, iar toate femeile le adoră. Însă eu prefer nuanţele mai vii. Sfatul meu pentru adeptele tonurilor nude este acela de a apela cu încredere la nuanţe de ronz intens pentru pomeţi – le va pune întregul chip în valoare!

Care este cea mai bună ecuaţie atunci când vorbim despre culoare?
Cu opţiunile nenumărate pe care le avem la dispoziţie, asocierea ingenioasă a nuanţelor este o joacă. Cât despre asortarea (atât de vehiculată în istoria frumuseţii!) a nuanţei buzelor cu cea a unghiilor, eu spun că efectul este de o mie de ori mai interesant atunci când cele două sunt în contrast.

Să jonglăm şi cu texturile contrastante?
Da, iar varianta glossy mi se pare mult mai sexy. 

3.1 Phillip Lim

De S. Maida şi E. Laffy; traducere şi adaptare de Daniela Mihalcea
Foto: Yannis Vlamos 

 

.