Curajul de a purta blush

Aplicarea fardului de obraz nu se mai rezumă doar la câteva mişcări din pensulă pentru un plus de vitalitate. Un celebru make-up artist internaţional oferă indicaţii preţioase.

 

Aplicarea fardului de obraz nu se mai rezumă doar la câteva mişcări din pensulă pentru un plus de vitalitate. Ideea este că blush-ul trebuie să se metamorfozeze şi să restructureze întregul chip sau, pur şi simplu, să confere o nuanţă inedită. Pe scurt, se anunţă o nouă eră a blush-ului!

Varianta fără riscuri Nuanţele gurmande de roz bonbon aplicate cu generozitate pe toată suprafaţa pomeţilor (lasă-te inspirată de prezentarea Michael Kors). 

Varianta cu risc ridicat Fardurile brune, de tipul pudrelor bronzante, aplicate pe zona sprâncenelor şi pe cea a pleoapelor, pentru redefinirea structurii feţei (vezi Rodarte).

Rodarte

 

Dick Page
Director artistic Shiseido

Unul dintre marii promotori ai blush-ului, Dick Page şi-a dat frâu liber pasiunii prin exploatarea excesivă a culorii sale favorite pe pomeţii modelelor Michael Kors.

De unde se trage această pasiune pentru blush?

Este, pur şi simplu, cel mai bun truc pe care îl cunosc pentru a conferi tenului prospeţime şi vitalitate.

Aşa cum am văzut la Michael Kors, tendinţa continuă şi sezonul acesta…

Ador contrastul dintre buzele roşii şi un ten trandafiriu, ca după o plimbare în aer liber. Secretul meu pentru prezentarea Michael Kors? Am creat un blush folosind rujul, a cărui textură am aplicat-o pe un bureţel. Tot ce am făcut a fost să tapotez vârful pomeţilor, după care, pentru a moderniza rezultatul, am estompat culoarea spre baza obrajilor.

În general, din punct de vedere cromatic, este indicat să folosim doar o tuşă de roz sau îl putem aplica generos?

Este adevărat că tonurile trandafirii prind pe oricine; cu toate acestea, culoarea poate fi atenuată cu ajutorul unei pensule curate.

O altă problemă crucială: blush cremă sau pudră?

Mai ales cremă, pentru că se aplică mai uşor. Dar trebuie să mizăm şi pe cel pudră atunci când vrem să uniformizăm suprafaţa tenului şi vrem să fixăm un fond de ten fluid.

De S. Maida şi E. Laffy
Foto: Yannis Vlamos

 

.