Cum te machiezi în funcţie de lentilele ochelarilor

Porţi ochelari şi vrei să te machiezi corect? Ţine cont de sfaturile noastre şi poţi chiar să ajustezi iluziile optice specifice diferitelor probleme oftalmologice.

Când vine vorba despre machiajul persoanelor care poartă ochelari, puţin înseamnă cu siguranţă mai mult. Culorile aplicate excesiv pe pleoape şi încadrarea ramelor de ochelari vor face ca rezultatul să fie de-a dreptul ţipător.

Alegerea corectă a machiajului poate fi făcută şi în funcţie de afecţiunea ochilor: dacă ai miopie, ochii pot părea mai mici în spatele lentilelor; pentru a-i face să pară mai mari este suficient să conturezi atât pleoapa superioară, cât şi pe cea inferioară. Dacă tonul pielii tale este deschis spre mediu, alege un creion dermatograf în nuanţe de mahon sau gri; pentru o piele mai închisă, alege fumuriu sau negru.

Un secret al privirii odihnite şi pătrunzătoare este aparatul de întors genele – foloseşte-l exclusiv pe genele pleoapei superioară. Pe de altă parte, un strat generos de mascara este şi el necesar.

Dacă suferi de hipermetropie, ochelarii îţi pot face ochii să pară mult mai mari iar, în acest caz, machiajul trebuie să se axaze pe nuanţe neutre şi o tuşă discretă de mascara. De asemenea, din cauză că ochelarii atrag atenţia asupra sprâncenelor, este musai să acorzi şi acestora un plus de atenţie – menţine-le ordonate şi conturează-le cât mai natural.

Foto: Pinterest

 

Adriana Matei
contact@misshypewit.com