Cum se spală corect părul

Modul în care îţi speli părul este esenţial pentru aspectul acestuia. Dacă nu îi acorzi timpul necesar şi atenţia cuvenită, nu va ezita să te dea de gol. Iată cum trebuie să procedezi pentru a avea un păr sănătos şi îngrijit ca la carte:

Foloseşte apă din abundenţă
O cantitate mai mare de apă înseamnă mai multă spumă ce distribuie şamponul prin păr. Aşa că renunţă la orice fel de reţineri. Temperatura apei trebuie să fie potrivită – dacă este foarte fiebinte, glandele sebacee ale scalpului vor fi stimulate şi părul se va îngrăşa rapid, iar dacă este prea rece, nu vei îndepărta toate impurităţile.

Aplică şamponul în mod corect 
Încălzeşte şamponul între palme şi aplică-l iniţial la ceafă. Înaintează şi insistă pe linia tâmplelor şi frunţii.  Nu sunt puţini cei care trec cu vederea aceste zone sau le abordează expeditiv. Masează scalpul cu mişcări circulare folosindu-te numai de buricele degetelor.

Insistă!  
Focalizează-ţi atenţia pe rădăcina părului, dar nu ignora nici vârfurile – acestea sunt cele mai expuse produselor cosmetice, impurităţilor şi factorilor de mediu. Adună tot părul în creştetul capului şi masează-l cu delicateţe timp de aproximativ 3 minute.

Repetă
Un păr cu adevărat curat are nevoie de două „runde“ consecutive de şamponare.

Clătirea
Trece-ţi mâinile prin păr şi ridică şuviţele sub greutatea apei! Dacă nu elimini orice urmă de şampon, părul va fi tern.

Şterge-l cu grijă
Nu îţi stoarce părul cum ai face cu un material textil. Părul ud este foarte fragil şi îl poţi rupe cu uşurinţă. Este suficient să îl presezi uşor în palme pentru a îndepărta excesul de apă, apoi să îl tapotezi cu un prosop.

 

Adriana Matei
contact@misshypewit.com