Cum se foloseşte corect anticearcănul?

Dilema este des întâlnită în rândul celor care vor să ascundă câteva nopţi pierdute sau o perioadă mai agitată din săptămână. Îţi spunem cum se foloseşte acest produs, pas cu pas.

De cele mai multe ori, să găseşti nuanţa potrivită a corectorului este o reală provocare. Asemenea fondului de ten, acesta trebuie testat, iar şi iar, până găseşti soluţia care ţi se potriveşte. În mare, dacă porneşti în căutarea corectorului ideal, ţine cont că acesta trebuie să fie cu o nuanţă mai deschis decât culoarea naturală a tenului (maximum două, altfel rişti să atragi atenţia asupra problemei, nu să o ascunzi).  Desigur, această regulă nu se aplică şi fondului de ten, care trebuie „să se piardă“ pe suprafaţa pielii, să aibă chiar acelaşi ton. Apoi, când testezi acest gen de produse, este bine să le încerci chiar pe zonele în care urmează să le foloseşti – aşa că, dacă ai pornit în căutarea anticearcănului ideal, este inutil să îl testezi pe mână sau pe linia mandibulei.

Cea mai bună modalitate de a ascunde cearcănele este să aplici cu atenţie produsul-minune cât mai aproape de genele pleoapei inferioare, iar apoi să îl estompezi spre pomeţi  pentru a-i conferi un aspect natural. Anticearcănul nu trebuie să se limiteze la zona cearcănelor, altfel rişti să le evidenţiezi. Desigur, misiunea anticearcănului nu se limitează la camuflarea semnelor de oboseală, este foarte bun şi pentru iluminarea privirii.

Ca textură, este bine să cauţi produsele hidratante, care îţi permit să le construieşti aspectul optim din mai multe straturi şi care nu se strâng insestetic în liniile fine din jurul ochilor. Ideea este ca, odată ce l-ai aplicat pe piele, să îl poţi tapota uşor cu degetul inelar şi să se transforme cu naturaleţe în tenul odihnit pe care ţi-l doreai.

Un exemplu practic: noul Fake Up, de la Benefit! Iar filmuleţul lor de prezentare îţi va da un motiv bun să zâmbeşti şi să afli cum poţi scăpa rapid de cearcăne. Este musai să îl vezi – este de-a dreptul savuros!

Foto: Yannis Vlamos

Adriana Matei
contact@misshypewit.com