Cum să îţi menţii culoarea părului chiar şi în vacanţă

Îţi este teamă că zilele petrecute la soare vor estompa nuanţa părului? Avem soluţii eficiente.

Îţi este teamă că zilele petrecute la soare vor estompa nuanţa părului? Avem soluţii eficiente.

Dacă în sfârşit ai reuşit să obţii culoarea mult-aşteptată şi nu vrei să o pierzi în cele câteva zile petrecute în concediu, este bine să ţii cont de aceste cinci informaţii esenţiale:

  • Este o regulă generală – nu te expune la soare, nu face baie în mare sau piscină în primele 48 de ore de la colorarea părului. Cuticula firului de păr se deschide în timpul vopsirii şi, până la închiderea acesteia, părul este mai fragil ca de obicei.
  •  Foloseşte şampon şi balsam cu formulă specială pentru  părul vopsit. Orice altă variantă ai alege, nu vei face decât să accelerezi îndepărtarea pigmenţilor. Verifică eticheta în căutare de panthenol – acest ingredient ajută la menţinerea tonului dorit.
  • Ţine cont că şuviţele blonde îşi vor deschide nuanţa şi mai mult în lumina soarelui. Aşa că, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute, este bine să îţi informezi stilistul cu privire la planurile imediate de vacanţă.
  • Foloseşte cu regularitate produse cu SPF. Părul are tot atât de mult de suferit din cauza ultravioletelor ca şi pielea. Aplică şi reaplică produsul cu factor de protecţie.
  • Când înoţi, foloseşte o cască de baie sau un produs cosmetic de protecţie a culorii.

Foto: Hepta.