Cum să faci faţă căldurii şi să arăţi impecabil

Căldura poate să fie un inamic redutabil pentru lookul tău şi, de multe ori, îţi poate ştirbi chiar şi plăcerea ritualului de îngrijire. Dar stai liniştită – există câteva mici schimbări pe care, dacă le pui în practică, te pot ajuta să treci cu brio de lunile caniculare.

Căldura poate să fie un inamic redutabil pentru lookul tău şi, de multe ori, îţi poate ştirbi chiar şi plăcerea ritualului de îngrijire. Dar stai liniştită – există câteva mici schimbări pe care, dacă le pui în practică, te pot ajuta să treci cu brio de lunile caniculare. Machiajul, coafura, îngrijirea pielii – toate pot fi adaptate tot mai multelor grade din termometru. Aşadar, ia notiţe:

Una dintre cele mai mari probleme ale verii o reprezintă machiajul. Când îţi este lumea mai dragă, fondul de ten se estompează, creionul de ochi migrează, mascara se imprimă pe pleoapa inferioară – totul pare să nu mai respecte nicio regulă a fidelităţii. OK, dramatizăm, dar chiar trebuie să faci câteva schimbări pentru ca machiajul să rămână pe poziţii. Este important să adaptezi textura produselor tipului tău de ten: dacă ai tenul uscat, acum este momentul să foloseşti un BB sau un CC cream. Dacă ai tenul gras, bazele de machiaj minerale îţi vor fi de ajutor. De asememea, ordinea în care aplici produsele este esenţială. Citeşte mai multe aici. Desigur, nu uita să cauţi cea mai importantă calitate a produselor de machiaj estivale: să fie waterproof.

Este timpul să îţi asculţi bunica şi „să dai părul din ochi“. Când afară aerul este mai HOT decât Ryan Reynolds, nu ai niciun motiv să îţi laşi părul pe spate. Acum este cel mai bun moment să pui în practică cele mai noi modele de ponytail, împletituri şi cocuri.   

Schimbă textura cremelor. Este absolut normal să nu îţi fie uşor să aplici uleiuri extrem de grase şi creme foarte onctuoase pe corp sau faţă când afară sunt 40 de grade. Treci la loţiuni sau serumuri hidratante care se absorb rapid. Ţine aproape şi un spray cu apă termală – pe care, desigur, să o tapotezi cu un şerveţel după fiecare utilizare.  

Foto: Yannis Vlamos