Cum mai purtăm negrul?

Fie că este vorba de o abordare tip smoky eyes, fie că vorbim de un eyeliner cu aplicare futuristă sau de gene false desenate cu ajutorul dermatografului, negrul este extrem de elegant şi versatil.

Fie că este vorba de o abordare tip smoky eyes, fie că vorbim de un eyeliner cu aplicare futuristă sau de gene false desenate cu ajutorul dermatografului, negrul este extrem de elegant şi versatil în acest sezon, iar noi îl adorăm. Atenţie însă – în majoritatea cazurilor este folosit singur, pentru un look chic-radical, sau este asociat buzelor în nuanţe senzuale de fructe coapte.

Varianta fără riscuri Tuşele de negru aplicate la baza genelor, iar apoi estompate uşor cu un fard fumuriu (vezi Dsquared2 şi Lanvin).

Varianta cu risc ridicat Cea în care fardul trebuie aplicat în linii geometrice precise, cu intensitate graduală (vezi Frankie Morello).

Linda Cantello
Make-up artist internaţional Giorgio Armani 
Linda este un veritabil star al „operelor de artă“ realizate în culisele prezentărilor de modă. Având mulţi ani de experienţă, ea reprezintă un reper pentru tot ce înseamnă machiaj.

Negrul este mare ta pasiune?
Da, tonurile mele favorite în machiaj sunt cele de negru şi roşu. La capitolul negru, sunt încântată de uimitorul fard mat lansat de Armani – cu siguranţă cel mai bun pe care l-am folosit până acum.

Pentru o privire irezistibilă, foloseşti eyeliner, fard sau khôl?
Iubesc eyelinerul pentru momentele în care care vreau să jonglez cu forma şi efectul. Însă fardul de pleoape, într-o asociere de negru şi gri, de exemplu, este opţiunea ideală pentru a obţine un efect smoky corect, nu foarte sofisticat.

Frankie Morello

Efect mat sau satinat?
Cea mai bună alegere este combinarea celor două; funcţionează foarte bine împreună.

Mascara trebuie şi ea să fie neagră?
Desigur. Iar aceasta trebuie aplicată uniform doar pe genele superioare şi mult mai puţin pe cele inferioare, pentru a evita efectul „împăienjenit“. Persoanele cu gene dese ar trebui să-şi facă un obicei din aplicarea mascarei doar la baza genelor şi la colţurile externe.

Care este cea mai mare greşeală în machiaj?
Să porţi nuanţa greşită de fond de ten; nu este nimic mai rău de atât.  

De S. Maida şi E. Laffy; traducere şi adaptare de Daniela Mihalcea  
Foto: Yannis Vlamos, 

.