Cum îţi organizezi eficient trusa de machiaj

Fondul de ten începe invariabil să curgă, fardurile se sparg în mii de bucăţele, pudra se împrăştie când îţi este lumea mai dragă – totul pare o conspiraţie la nivel planetar. OK, să nu dramatizăm; avem soluţii practice. 

Dacă obişnuieşti să iei cu tine peste zi produsele de machiaj pe care le foloseşti dimineaţa, cu siguranţă ştii cu ce se soldează această măsură de siguranţă a lookului perfect: un neseser haotic, prăfuit şi nu foarte eficient. Ei bine, poţi să scapi de acest dezastru previzibil cu mici trucuri organizatorice. Ia notiţe:

  1. Fii atentă la detalii. Studiază bine portfardul – mai ales partea interioară a acestuia. Cele căptuşite cu nailon sunt mult mai uşor de curăţat decât cele cu bumbac sau piele. Apoi, ca să fii sigură că ai cu ce să acţionezi în cazul în care se varsă ceva, ţine în trusă şi nişte şerveţele demachiante.
  2. Verifică de două ori. Poate că sună banal, dar principalul pas pe care trebuie să-l faci pentru a preveni „dezastrul“ este să strângi bine toate capacele produselor. Tot ce este compact, dar cu potenţial de sfărâmare, ar trebui să stea într-o punguţă din plastic cu închidere etanşă. Capacele creioanelor sar totdeauna de la locul lor – este ceva obişnuit. Singurul mod în care poţi să eviţi murdărirea este să îţi cumperi doar creioane retractabile.
  3. Sortează periile. Chiar şi acestea pot fi puse în punguţe din plastic cu închidere etanşă, dar este esenţial să le pui la un loc doar cu acelaşi tip de perii. În acest fel eviţi murdărirea periei de blush cu fumuriul de pe cea pentru pleoape.
  4. Fii deschisă noilor începuturi. Cam o dată pe lună, ai putea să îţi răstorni neseserul, să îl întorci pe dos şi, dacă nu îl poţi băga la maşina de spălat, să îl scuturi bine şi să îl ştergi cu nişte şerveţele antibacteriene. Apoi, cam de patru ori pe an, ar trebui să inspectezi bine fiecare produs în parte. Păstrează corectorul, pudra bronzantă şi blush-ul, dar mai schimbă restul lucrurilor. De exemplu, ai putea să schimbi nuanţa rujului şi pe cea a fardului de pleoape cu ceva care este în tendinţe şi care te prinde chiar bine. În felul acesta mai scapi şi de rutină.

Cele mai practice lucruri de ţinut în port-fard:

  • Mostre de creme. O cremă hidratantă îţi prinde bine atunci când trebuie să revigorezi un ten tern sau un machiaj foarte uscat. De asemenea, puţină cremă poate să fie şi un foarte bun demachiant. Dacă nu ai mostre, este foarte bună şi o cremă de ochi.
  • Corector. Nu este musai să îţi ştergi tot machiajul pentru a-i redobândi prospeţimea iniţială. Tot ce trebuie să faci este să tapotezi puţin corector pe zonele-cheie: baza nasului, colţul intern al ochilor, bărbie etc.
  • Mascara. Ţine la îndemână un produs care îţi permite aplicarea mai multor straturi de culoare. În acest fel, poţi transforma uşor un look de zi într-unul de seară.
  • Blush cremă. Fardul pudră nu se va îndepărta uniform pe parcursul zilei. Cel cremă, în schimb, se amestecă într-un fel foarte natural cu restul machiajului şi nu are nevoie de retuşări repetate.
  • Gloss şi ruj. Este bine să ai la tine un luciu de buze incolor, un ruj roşu clasic (a cărui intensitate o poţi construi treptat) şi ceva distractiv, cum este fuchsia.
  • Beţişoare cu bumbac. Acestea sunt extrem de bune şi atunci când vrei să corectezi machiajul, dar şi pentru momentele în care vrei să îl aplici. Pentru smoky eyes sunt ideale.

Foto: Condé Nast Digital Archive, John Manno

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro