Corectorul: cum îl alegi şi cum îl foloseşti

Dacă îţi doreşti un ten impecabil, ţine aproape un corector eficient. Îţi spunem cum îl alegi şi cum îl foloseşti pentru a obţine rezultate de nota 10. 

Dorinţa ta e…
1 Să acoperi roşeaţa sau zonele închise la culoare. Aici intră în acţiune corectorul cremă, pe care îl poţi tapota fie cu buricele degetelor, fie cu o pensulă specială.

2 Să acoperi urmele de acnee sau petele pigmentare. O formulă ceva mai opacă va camufla perfect orice problemă de acest fel.

3 Să ai o privire mai odihnită. Încearcă un BB Cream special conceput pentru zona ochilor, care hidratează, corectează, iluminează şi protejează.

4 Să acoperi cearcănele supărătoare. Alege o textură fluidă, dar rezistentă, cu putere de acoperire medie sau mare.

Cum să îţi sculptezi trăsăturile
Aplică un corector mai închis la culoare pe părţile laterale ale nasului, apoi foloseşte puţin iluminator pe centrul acestuia. Acesta este trucul make-up artiştilor pentru subţierea nasului. De asemenea, dacă aplici puţin corector chiar sub linia sprâncenelor vei obţine un veritabil efect de lifting al acestora. Apoi, dacă vrei să iluminezi tenul, poţi tapota puţin corector (cu un singur ton mai deschis) pe zona T.

Ai dileme? Avem soluţii!
Dacă vrei să identifici culoarea bună: ţine cont că, pentru a ilumina zona ochilor, ai nevoie de o nuanţă uşor mai deschisă decât cea a pielii. Atenţie însă – pentru imperfecţiuni ai nevoie de exact aceeaşi nuanţă cu cea a tenului, altfel rişti să accentuezi problema în loc să o ascunzi. În general, produsele cu subtonuri de galben neutralizează cearcănele albăstrui. Dacă imperfecţiunile pe care vrei să le acoperi au subtonuri maronii sau gălbui, corectorul trebuie să fie în nuanţa piersicii. Pentru a camufla roşeaţa, foloseşte un corector în nuanţa pielii (nu mai închis, nu mai deschis).

Dacă vrei să reziste mai mult timp: aplică un strat fin de pudră translucidă peste corector. Pe zona coşurilor, poţi folosi un beţişor cu bumbac la capăt („trecut“ prin pudră) pentru a acţiona direct pe zona vizată.

Dacă nu vrei să încarci tenul: pe zonele în care nu vrei ca produsul să se strângă în liniile fine, e bine să aplici formula prin tapotări. Apoi, desigur, profită de noutăţile cosmetice care corectează nuanţa tenului cu naturaleţe.

Acum intră în galeria foto şi descoperă produsele care nu dau greş. Nu ne crede pe cuvânt, încearcă-le!

Foto: Yannis Vlamos

Adriana Matei
contact@misshypewit.com