Cele mai frumoase sprâncene ale tuturor timpurilor

Am decis să scotocim niţel istoria în căutarea celor mai frumoase sprâncene. Periplul nostru stilistic a început de la Mona Lisa şi s-a încheiat la cea care dă tonul tendinţelor actuale, la Cara Delevingne.

Este fabulos parcursul formei sprâncenelor – fiecare etapă caracterizează într-un fel perioada căreia îi aparţine şi reaminteşte cât de schimbătoare este percepţia asupra frumuseţii.

Frida Kahlo a înţeles şi a exploatat impactul vizual pe care îl aveau sprâncenele ei şi le-a lăsat să îşi urmeze cursul natural, asemenea talentului ei. Lauren Bacall a fost promotoarea unei senzualităţi aparte în anii 40, iar în anii 60, Catherine Deneuve a prezentat o eleganţă atent strunită cu ale sale sprâncene blonde, atent finisate.

Sprâncenele devin mai ample în anii 70, apoi în 80 este îmbrăţişată deviza more is more. Desigur, direcţia a fost schimbată în anii 90, când minimalismul pune stăpânire pe aspectul sprâncenelor. Acesta este momentul în care sprâncenele se metamorfozează în fel şi chip – sunt decolorate, pensate intens şi finisate foarte departe de natural.

În zilele noastre, muze precum Arizona Muse şi Cara Delevingne păstrează aspectul sprâncenelor cât mai aproape de natural, iar definiţia lor cea mai bună ar fi – cu cât mai groase, cu atât mai bine.

Acum intră în galeria foto şi parcurge cu noi cele mai importante momente de transformare a sprâncenelor. Suntem curioase care sunt variantele tale preferate.

Foto: Hepta

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro