Ce trebuie să ştii dacă vrei să scapi de celulită

Te-ai hotărât să anihilezi celulita? Dacă vrei rezultate vizibile şi de durată, este musai să cunoşti aceste lucruri:

Ce este şi de ce apare celulita
Celulita este formată din grăsimi, apă şi fluid limfatic acumulate în fibrele dure de colagen de sub piele. Aspectul de coajă de portocală este provocat fie de kilogramele în plus, fie de moştenirea genetică. Aproximativ 85% dintre femei se confruntă cu ea, iar majoritatea dintre acestea încep să o observe în jurul vârstei de 30 de ani. Din păcate, motivele sunt lesne de înţeles pentru multe dintre noi – în preajma acestei vârste foarte multe femei au o slujbă sedentară, care nu le oferă timp suficient pentru activitate fizică. Desigur, acestui factor i se adaugă fragilitatea tot mai accentuată a fibrelor de colagen şi, implicit, subţierea pielii, care îi înrăutăţeşte aspectul.

Cum previi celulita
Pe lângă exerciţiile cardio pe care le faci în mod curent, ai nevoie şi de câteva fandări executate corect, de cel puţin trei ori pe săptămână. În acest fel vei tonifia musculatura şi vei arde grăsimile cu rapiditate.

– Întrerupe dietele de tip yo-yo. Pierderea în greutate şi recâştigarea kilogramelor în mod repetitiv conduc la slăbirea ţesutului ce leagă pielea de musculatură. Când acest ţesut este întins la maximum, nu mai poate acoperi bine celulele adipoase.

Cum combaţi celulita
– Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: nu există tratamente-minune împotriva celulitei. Pentru a obţine rezultate vizibile trebuie să actonezi pe mai multe planuri. Întâi de toate, asigură-te că alimentaţia ta este una sănătoasă, orarul meselor bine stabilit şi respectat. Apoi, este important să asociezi beneficiile obţinute prin alimentaţie cu cele datorate exerciţiului fizic. Experţii susţin că tonifierea musculară a zonelor afectate de celulită poate ameliora semnificativ aspectul acesteia. La capitolul produse cosmetice, secretul nu stă doar în formula activă, ci şi în aplicarea constantă. Cu ajutorul lor poţi îmbunătăţi aspectul pielii şi poţi stimula drenarea fluidelor acumulate în zonele-problemă.

Un mic truc pentru acasă: aplică după crema anticelulitică şi un strat generos de loţiune hidratantă pentru corp – aceasta din urmă va ajuta ingredientele active să pătrundă mai uşor în piele.

Foto: Yannis Vlamos

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro