Ce să faci când nu ai avut timp să mergi la coafor?

Modelele de pe catwalk demonstrează cât de bine poate arăta un look mai relaxat.

Înainte de TUNS
Un păr care a depăşit puţin limita cu care eşti obişnuită poate arăta senzaţional dacă ai grijă cum îl manevrezi. Simplitatea este cheia succesului! De exemplu, dacă de obicei porţi cărare pe mijloc, schimbă direcţia, cât mai într-o parte şi fixează şuviţele cu o agrafă. Sau trasează cărarea pe mijloc şi ondulează părul doar pe lungime. Varietatea este esenţială pentru a distrage atenţia de la nevoia de împrospătare a lungimii.

Înainte de COAFURILE PERMANENTE
Dacă vrei să eviţi electrizarea părului tratat chimic, trebuie să îl hidratezi intensiv. Foloseşte un şampon hrănitor pe bază de proteine şi lasă uleiurile sau tratamentele fără clătire aplicate ulterior să acţioneze sub un prosop cald (trei minute sunt suficiente). Pentru un luciu sănătos pune doar câteva picături de ulei pe o pensulă şi întinde uşor pe suprafaţa părului.

Blumarine

Înainte de COLORARE
Se poartă părul în degradé, însă dacă vrei să ascunzi rădăcinile crescute ai voie să trişezi. Dacă ai părul blond, foloseşte o bentiţă cât mai aproape linia frunţii şi tapează şuviţele calotei – aplică un produs de styling ca să conferi volum părului de la rădăcină. Eşti brunetă? Stiliştii spun că poţi să foloseşti mascara ca să camuflezi rădăcinile! Atenţie însă, mascara waterproof poate ataca nuanţa deja existentă pe firul de păr.

Blumarine

Înainte de SCURTAREA BRETONULUI
Bretonul prins într-o parte, nu foarte precis, poate arăta extrem de chic. Sau foloseşte puţină ceară, usucă-l spre spate şi prinde-l cu câteva agrafe chiar în creştet. Dacă ai bretonul mai lung, poţi apela şi la câteva onduleuri spre vârfuri. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi puţin lac fixativ pe degete, să le treci uşor prin şuviţe, apoi să pui la treabă ondulatorul pentru doar cîteva secunde.

Dsquared

Foto: Yannis Vlamos.

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro