Ce este OBLIGATORIU să faci înainte să te machiezi

Da, este vorba despre un lucru atât de banal precum spălatul mâinilor – însă îţi spunem şi motivul pentru care trebuie să fii consecventă.

 

Da, este vorba despre spălarea mâinilor – însă îţi spunem şi motivul pentru care trebuie să fii consecventă.

Dacă eşti germofobă, atunci probabil faci acest lucru cu o rigurozitate de invidiat şi cu o naturaleţe asemenea. Oricum, la capitolul ustensile ştim că există tot mai multe femei care au grijă ca acestea să fie perfect curate atunci când le folosesc pentru a evita infecţiile, iritaţiile şi alte surprize neplăcute. Însă câte persoane înţeleg pe deplin importanţa simplului gest de curăţare a mâinilor înainte de aplicarea machiajului?

Este bine să fii cât mai precaută cu TOTUL, de la mâini, pensule, instrumente de întors genele, produse cosmetice, până la măsuţa de machiaj în sine. Palmele sunt acoperite cu uleiuri naturale de protecţie a pielii, iar bacteriile de pe suprafaţa acestora pot fi transferate cu uşurinţă pe faţă şi pe produsele folosite. Prin începerea ritualului de înfrumuseţare cu mâinile perfect curate vei evita contaminarea, apariţia coşurilor sau iritarea ochilor.

Ah, iar dacă nu ai la îndemână săpunul, poţi foarte bine să apelezi la spray-urile antibacteriene. Sunt foarte eficiente şi le păstra aproape, în neseser.

Foto: CN Digital Studio, The Body Shop