Barbara Palvin şi trucurile ei de frumuseţe

Pentru a-ţi prezenta repere din tendinţele în machiaj, GLAMOUR a stat la o şuetă cu Barbara Palvin – un model de origine maghiară care, la doar 20 ani, are în portofoliu o experienţă impesionantă şi colaborări cu cei mai mari designeri ai momentului.

Atât Barbara, cât şi Saša Joković, make-up artist-ul Chanel responsabil pentru acest pictorial, ne-au dezvăluit câteva tendinţe ale momentului (Saša este make-up artist independent, validat ca parte a echipei de artişti Chanel de către Peter Philips, director de creaţie Chanel Make-up).

Pur şi simplu nu putem evita această întrebare: cum te simţi pe podium atunci când ştii că prezinţi pentru cei mai mari designeri, sau atunci când publicaţii de renume îţi aleg fotografiile pentru prima pagină?

Barbara: Este un sentiment extraordinar! Toate privirile sunt aţintite către tine, eşti în centrul atenţiei. Iar la şedinţele foto camera îţi aparţine întrutotul, toate lucrurile din jur se raportează la tine. Îmi doresc ca toată lumea să poată experimenta senzaţia!

Saša, ca make-up artist, care parte a acestui job îţi place cel mai mult?

Saša: Îmi place la nebunie machiajul, aplicarea texturilor variate, iubesc procesul de creaţie al frumuseţii. Mă încântă machiajul nude, rujul în nuanţe de bej, tenul perlat. Îmi plac foarte mult culorile de pământ, fardurile de pleoape în tonuri de brun şi bronz, cu sprâncenele pronunţate.   

Nu puţini sunt cei care îţi apreciază frumuseţea şi care ar fi gata să scrie o serenadă dedicată părului tău. Ce faci pentru această imagine impecabilă?

Barbara: După ce îmi spăl părul, proces din care nu îmi lipseşte niciodată balsamul, îl las să se usuce natural. Mărturisesc că folosesc cel puţin cinci produse diferite pentru a fi pe deplin mulţumită, fiecare destinat altei misiuni – unul pentru a-l fortifia, altul pentru a-i da volum şi aşa mai departe. Cât despre ten, în culise toată lumea mi-l laudă, dar adevărul este că nu folosesc creme foarte des, iar fondul de ten îl aplic doar ocazional. În timpul zilei, în schimb, folosesc pudra. În plus, îmi curăţ faţa cu apă rece de două ori pe zi şi nu adorm niciodată machiată.   

Saša, ai un sfat special pe care ai vrea să îl dai fetelor?

Saša: Tendinţele în machiaj permit chiar şi în acest an folosirea nuanţelor naturale. Iar acestea se potrivesc tuturor femeilor, fără excepţie. Tonurile simple, maronii, se potrivesc cu mai multe lucruri. Aplici un strop de blush roz, iar pielea ta arată deja excelent.   

Cu siguranţă ai învăţat un truc sau două de la profesionişti. Dacă trebuie să te machiezi singură pentru un eveniment, ce stil preferi?

Barbara: De cele mai multe ori pun accent pe ochi. Pentru Festivalul Hungarian Fashion Video, de exemplu, am ales un fard argintiu. Dar în general optez pentru faimoşii ochi de pisică. Tonurile închise sunt favoritele mele, în special bronzul-cafeniu. Uneori aplic şi un blush în nuanţe de cupru pe vârful pomeţilor – îmi place să experimentez stiluri diferite.     

Saša: Multe persoane preferă tonurile închise. Dar a trecut deja ceva timp de când se spune că griul este noul negru. Dacă interpretezi griul ca fiind negru, deschizi nenumărate noi posibilităţi de abordare a machiajului. În timpul acestei şedinţe foto am creat pentru Barbi şi o variantă mai închisă cu ajutorul paletei Chanel. Poţi obţine o tranziţie minunată atunci când îmbini griul cu tonuri diferite, dar, de exemplu, îl poţi asocia şi cu albastrul. Ar trebui să încercaţi!

Intră în galeria foto pentru a vedea imagini superbe cu tânara topmodel. 

Şi iată şi câteva imagini din backstage:

De Reka Vidnyanszky; fotograf Sylvie Malfray; model Barbara Palvin /Icon Model Management, IMG Models Paris; machiaj Sasa Jokovic; coafură Viktor Nagy; stilist Judit Pinter; manichiură Nikolett Izmay; Beauty Director Anett Kiraly; Beauty Editor Reka Vidnyanszky; PR Chanel Virginie Couffon