acneea adultă

7 obiceuri zilnice care îţi predispun tenul la acnee

Ştiai că multe dintre obiceiurile noastre de beauty „dăunează grav“ pielii fără cusur la care visăm cu toate? Am investigat îndeaproape problema şi îţi spunem ce paşi trebuie să revizuieşti atunci când vine vorba despre rutina ta de frumuseţe.

  • Dacă te studiezi prea mult în oglindă vei găsi mereu cel puţin o imperfecţiune (a se citi un punct negru sau chiar un coş)… căreia să vrei să îi vii de hac. Foloseşte oglinda cu moderaţie: aplică machiajul, aranjează-ţi coafura şi, dacă eşti tentată să intervii asupra unui coş înainte de a ieşi pe uşă, gândeşte-te de două ori înainte: intervenţia ta va avea rezultate dezastruoase – zona „atacată“ se va inflama şi înroşi iar bacteriile se vor împrăştia prin fiecare por. Dacă te confrunţi cu astfel de imperfecţiuni, foloseşte mai degrabă produse pe bază de acid salicilic care acţionează rapid şi eficient.
  • Fanatismul nu a făcut bine nimănui niciodată. Una e să îţi faci un gomaj de două ori pe săptămână pentru a îndepărta stratul de celulele moarte şi a-i reda pielii strălucirea naturală şi alta este să foloseşti scrub în fiecare zi. Straturile de la suprafaţa pielii noastre formează un soi de mască protectoare compusă din proteine şi lipide care formează o barieră de protecţie împotriva bacteriilor. Gomajul agresiv poate rupe aceasta barieră şi poate cauza inflamaţii pentru că tenul va fi mai expus la factorii nocivi.

Intră în galeria foto pentru a vedea ce alte greşeli ai putea face fără să îţi dai seama şi cum să le corectezi pentru a avea un ten curat şi radiant.

De Roxana Cornac; Foto: Conde Nast Digital Archive, Shutterstock

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro