6 motive pentru care bărbaţilor le plac femeile tunse scurt

Am întrebat câţiva bărbaţi care sunt motivele pentru care întorc capul atunci când văd o tipă tunsă scurt şi de ce, în unele cazuri, pare să le atragă mai mult atenţia această abordare decât o podoabă capilară demnă de o Ileana Cosânzeana. Aşa că, doamnelor  şi domnişoarelor, dacă vă doriţi o schimbare de look, dar nu aveţi curaj să o puneţi în practică sau aţi apeleat deja la una şi încă nu aveţi încrederea să o „expuneţi“ aşa cum se cuvine, luaţi aminte la cele de mai jos:

1 „Este diferit!“ – spune Şerban Arvente, 29 de ani
Ceea ce ţie îţi poate părea o schimbare dramatică, pentru bărbaţi, în general, este imperceptibilă. Dar dacă vorbim despre schimbarea lungimii părului, ei bine, lucrurile se schimbă. Dintr-o dată le-ai captat atenţia – ceva s-a schimbat cu adevărat. „Când o femeie îşi schimbă intenţionat aspectul, îmi spune clar că vrea să se reinventeze, iar reinventarea mi  se pare extrem de sexy – mai ales dacă este vizibilă“, spune Şerban.

2 „Îmi demonstrează că are încredere în ea“ – spune Alexandru Neagu, 30 de ani
Ai să fii surprinsă – dar majoritatea bărbaţilor apreciază curajul pe care îl presupune trecrea de la un păr până la mijloc la unul foarte scurt. „Să apară luni seara cu o tunsoare radical diferită? OK – este mai stăpână pe ea decât o credeam ieri şi categoric vreau să ştiu ce ale surprize are pentru mine. Încrederea asta în ea însăşi mă va face cu siguranţă fanul ei numarul unu“, spune Alex.

3 „O asociez imediat, fără să vreau, cu alte tipe tunse scurt care mi-au stârnit imaginaţia“, spune David Alicsandrov, 26 de ani. Iar înainte să îţi laşi orgoliul să intre în ecuaţie şi să îl judeci pe David, citeşte mai departe: „Demi Moore în G.I. Jane a fost slăbiciunea adolescenţei mele, dar nici Rihanna, Pink şi Robyn nu sunt de ignorat. Ai văzut ce atitudine au femeile astea ? Ah, iar dacă tot mă confesez, să nu o uit pe Jennifer Lawrence, care a devenit cu adevărat interesantă pentru mine din momentul în care s-a tuns scurt“, mărturiseşte David.

4 „Mi se pare că aşa îi văd trăsăturile cu adevărat“ – spune Gabriel Dimitriu, 31 de ani
„Odată vorbeam cu o bună prietenă şi îi povesteam despre o tipă tunsă super-scurt, care îmi atrăsese atenţia şi pe care vroiam să o invit în oraş. Reacţia prietenei mele a fost: «trebuie să fie superdrăguţă, cu o tunsoare atât de îndrăzneaţă, sigur are o faţă frumoasă». Şi chiar aşa era. Acea tunsoare îi lăsau gâtul şi pomeţii la vedere într-un mod care, pur şi simplu, mă topea“, spune Gabriel.

5 „Îmi place că nu mă încurcă“ – spune Andrei Georgescu, 28 de ani
Se pare că şi latura practică este remarcată şi apreciată. Iată confesiunea lui Andrei: „Pe cât de mult îmi place să ating, să miros (…şi alte lucruri pe care este dubios să le mărturisesc) părul lung al unei fete, sunt şi situaţii în care mă încurcă. Când ne sărutăm, este tot timpul nevoie să îl dau la o parte. Când se cuibăreşte la pieptul meu, la fel. Nu de puţine ori mi-am aşezat din greşeală mâna peste o şuviţă care s-a soldat cu un veritabil AU. Scurt pe doi – mi se pare că o tunsoare scurtă îmi permite să îmi mângâi iubita ceva mai relaxat“.

6 „Creşte la loc“ – spune Marius Bălan
„Dacă ai cunoscut o tipă faină, a cărei tunsoare este puţin cam scurtă pentru gustul tău, este bine să nu fii superficial si să iei asta ca pe un criteriu semnificativ – părul creşte“, spune Marius.

Foto: Hepta

Adriana Matei
contact@misshypewit.com