5 lucruri pe care trebuie să le stii despre epilarea cu laser

Gata, nu te mai expui la soare, iar vremea se răceşte uşor: este perioada propice pentru epilarea definitivă. Înainte de a te programa la salon, ţine cont de aceste câteva informaţii

Gata, nu te mai expui la soare, iar vremea se răceşte uşor: este perioada propice pentru epilarea definitivă. Înainte de a te programa la salon, ţine cont de aceste câteva informaţii care te vor feri de surprize:

1. Laserul funcţionează mai bine pe părul închis la culoare şi pe pielea deschisă: Lumina este atrasă de culoare, astfel că procedura nu va fi tot atât de eficientă pe părul alb, blond sau roşcat. Tratamentul îşi spune cel mai bine cuvântul pe zona inghinală şi pe cea axilară.

2. Ai nevoie de tratamente multiple: Ciclul unui fir de păr trece prin două faze inactive şi o singură fază de creştere. Numai părul aflat în faza activă este receptiv la raza laser. Cu cât ai mai multe fire, cu atât mai multe tratamente îţi sunt necesare – în mod normal ai nevoie de cel puţin unul lunar, timp de cinci luni. Studiile arată că, în urma acestor intervenţii, numărul firelor de păr este redus cu 75%. Rezultatul durează mai bine de un an până va avea nevoie de noi ajustări.

3. Nu se obţin rezultate imediate: Poate dura o săptămână sau chiar zece zile până când părul tratat va cădea. Spre deosebire de epilarea cu ceară, această metodă nu îţi cere să laşi părul să crească în prealabil.

4. Poate fi dureroasă: Instrumentul-laser are un sistem de răcire însă, chiar şi aşa, poate crea un mic disconfort.

5. Poate avea efecte secundare: Cele mai comune sunt schimbările pigmentare. Hiperpigmentarea postimflamatorie (colorarea pielii în zona în care s-a produs epilarea) şi hipopigmentarea (decolorarea pielii) sunt, din fericire, efecte doar temporare.

Foto: Yannis Vlamos