4 lucruri pe care nu le ştii despre produsele de machiaj cu SPF

Produsele de machiaj cu factor de protecţie solară nu par să ascundă o mare filosofie, dar prezenţa acestor trei litere obsesive pentru orice persoană preocupată de aspectul pielii poate genera tot felul de dileme la care nu te-ai gândit.

Produsele de machiaj cu factor de protecţie solară nu par să ascundă o mare filosofie, dar prezenţa acestor trei litere obsesive pentru orice persoană preocupată de aspectul pielii poate genera tot felul de dileme la care nu te-ai gândit.

Produsele de machiaj cu SPF pot transforma modul în care ieşi în poze. 
Fii foarte atentă la consistenţa produsului, mai ales dacă în ziua în care îl foloseşti urmează să fii fotografiată.  Dacă are o consistenţă onctuoasă, uşor lucioasă, este bine să îi amâni aplicarea pentru altă zi. Dacă eşti extrem de loială produsului şi poţi folosi altceva în acea zi, foloseşte o pudră pigmentată peste acesta – îi vei potoli luciul amplificat de bliţurile aparatelor foto. 

Face şi mai dificilă alegerea blushului. Cremă sau pudră?
Produsele de machiaj cu SPF pot determina aplicarea ceva mai dificilă şi mai puţin uniformă a blush-ului cremos. Cauza? Tocmai acea impresie de piele mai grasă pe care o pot lăsa. Aşa că există mai multe şanse să ţi se pară mai folositor un fard de obraz pudră.

Trebuie să regândeşti modul în care foloseşti iluminatorul atunci când foloseşti o bază cu SPF.
Acea peliculă formată pe suprafaţa pielii poate fi responsabilă şi pentru estomparea efectului pe care îl obţii în mod normal cu ajutorul iluminatorului. În locul acestuia, ai putea în schimb să abordezi problema în sens invers şi să aplici pudră translucidă pe zonele pe care nu aplici în mod normal iluminator (cum sunt linia pomeţilor şi cea a nasului).

Pentru a beneficia de protecţia solară inscripţionată pe produs, trebuie să foloseşti de două ori mai mult decât de obicei – sau să îl aplici peste o loţiune clasică de protecţie solară.  
Multe femei nu mai folosesc protecţie solară cu scuza folosirii unui alt produs cosmetic care conţine SPF (crema de faţă, fondul de ten sau, şi mai şi, pudra bronzantă). Însă nu uita că, asemenea produsului de protecţie solară folosit la plajă, cantitatea este cea care dictează eficienţa. Ai nevoie de aproximativ jumătate de linguriţă de produs doar pentru faţă, iar majoritatea dintre noi aplicăm doar 20% până la 60 % din cantitatea care ar garanta atingerea SPF-ului inscripţionat pe produs. Aşa că, dacă îţi doreşti ca o cremă cu pigment chiar să îţi ofere protecţie, vei fi nevoită să foloseşti mult mai mult decât crezi.

Foto: Yannis Vlamos