3 greşeli pe care le faci când aplici pudra

Dacă ai crezut că în cazul ei nu poţi face greşeli, te-ai înşelat. Ce-i drept, este dificil să faci o greşeală extrem de gravă cu pudra, însă atunci când o aplici perfect, chiar îţi poţi pune în valoare machiajul.

Ştiu, totul pare facil dar, dacă tenul este pudrat intensiv, nu vei face decât să îţi estompezi trăsăturile. Aşa că ţine cont de cele mai frecvente greşeli:

Îţi pudrezi prea mult nasul.
Rezistă tentaţiei de a-ţi acoperi întregul nas cu pudră (da, da, în acele momente în care vrei doar să fii sigură că anihilezi luciul inestetic pentru întreaga zi). Dacă nasul este pudrat uniform – rezultatul va fi plat la propriu şi la figurat. Mai bine pudrează părţile laterale ale nasului (pentru că acestea chiar arată rău dacă lucesc), iar pe centru este suficient să treci o singură dată pensula.

Foloseşti pensula uriaşă.
Pensulele supradimensionate arată tare bine şi este chiar distractiv să le foloseşti – dar nu sunt cele mai bune ustensile pentru o aplicare strategică. O pensulă ceva mai mică este mult mai practică şi nu colectează atât de mult produs ca un “puf”.

Foloseşti aceeaşi pudră pentru ajustări
Produsul pe care îl foloseşti pentru corecturile de peste zi trebuie să fie diferit de cel aplicat dimineaţa pe tot tenul. Această pudră este bine să nu aibă culoare (caută în magazine pudra translucidă – funcţionează!) – în acest fel nu vei transforma machiajul într-o mască veritabilă şi nu vei ascunde blush-ul şi alte produse de machiaj de fiecare dată când te pudrezi.

Foto: Yannis Vlamos

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro