Beauty 2.0: frumusețea asistată de tehnologie

Ne-am asumat rolul de ghid în universul hi-tech al frumuseții și ne-am propus să îți facem cunoștință cu toate device-urile și procedurile care valorifică cele mai moderne tehnologii și sfidează limitele imaginației.

De la telefoanele inteligente, la device-urile care fac o mulțime de treburi în locul nostru și până la robotul umanoid care a primit cetățenie în Arabia Saudită după ce a dovedit că poate vorbi și acționa ca un om, tehnologia ne uimește cu fiecare nouă invenție, cu fiecare nou mod prin care se insinuează în viața noastră de zi cu zi.

Iar domeniul frumuseții se numără printre cele care se bucură constant de aportul tehnologiei de ultim moment. Formulele produselor se îmbunătățesc pe zi ce trece, producția este optimizată din ce în ce mai mult din punct de vedere tehnologic și ușor-ușor își fac loc în rutina noastră gadgeturi uneori sci-fi, pe care nici nu ni le-am fi putut imagina în urmă cu câțiva ani. Un lucru e cert: toate acestea ne fac viața mai ușoară. Și văzând cât de repede evoluează lucrurile, începem să credem tot mai mult că mai este doar un mic pas până să ajungem să fim machiate și coafate de roboți.

Skincare asistat de tehnologie
Zona de îngrijire a pielii și de tratamente corporale beneficiază de mult timp de efectele miraculoase ale tehnologiei. Cu siguranță ești deja familiarizată cu acele aparate complexe din clinicile de înfrumusețare, desprinse parcă din filmele sci-fi, adevărați „roboței” care ne ajută să ne menținem frumusețea cu un efort minim, fără dureri sau disconfort. Folosind o gamă extinsă de tehnologii inovatoare (unde laser, ultrasunete, radiofrecvență), ele topesc grăsimea, diminuează celulita, estompează ridurile, oferă lifting, îndepărtează definitiv părul de pe corp etc. Însă tehnologia în domeniul îngrijirii pielii nu se mai rezumă de mult timp doar la procedurile realizate în clinici, asistate de personal calificat. Acum te poți bucura de ultimele inovații chiar la tine acasă, cu gadgeturi hi-tech ușor de utilizat, menite să îți updateze rutina de skincare cu o simplă apăsare de buton, de la dispozitive care optimizează absorbția produselor în piele, până la gadgeturi complexe care îți oferă tratamente faciale similare cu cele dintr-un centru Spa.

Cu designul futurist, dar și cu inovațiile pe care le aduce constant, brandul Foreo oferă o paletă largă de device-uri hi-tech destinate îngrijirii pielii. După ce ne-am acomodat și ne-am îndrăgostit de device-urile pentru curățarea feței, brandul revoluționează și segmentul de măști faciale. Cu un nume sugestiv, Foreo UFO este o mască facială smart care oferă un tratament la nivel de Spa în doar 90 de secunde, combinând terapia LED cu crioterapie, thermo-terapie și pulsații T-Sonic controlate prin smart-phone-ul tau. Design-ul lui nu te-ar fi trimis niciodată cu gândul la o mască de față, însă nu te lăsa intimidată, funcționează foarte simplu: distribui egal esența de mască pe toată fața, iar diversele funcții ale deviceului permit activarea ingredientelor pentru a penetra în profunzime în straturile pielii. Include un spectru de terapie LED, incluzând beneficii antiaging (lumina roșie), iluminare (lumina verde) și anti-acnee (lumina albastră).

Cu o acțiune duală care stimulează întinerirea pielii în timp ce o curăță, sistemul de îngrijire ageLoc LumiSpa de la Nu Skin este și el un device revoluționar în rândul accesoriilor pentru curățarea tenului. În loc de perii pe care te-ai aștepta să îi regăsești la capătul aparatului, acest sistem curăță pielea în profuzime cu ajutorul unui capăt din silicon, neabraziv și delicat cu pielea, dar foarte eficient grație tehnologiei brevetate Two-Sense Motion. Cele două părți de silicon se deplasează alternativ în direcții opuse, la o frecvență precisă, validată, pentru a promova exfolierea pielii prin îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și îmbunătățirea strălucirii și texturii pielii prin stimularea circulației sângelui.

Un alt device futurist care poate înlocui cu succes vizitele la clinicile de înfrumusețare este și Light Duo+ de la Talika. Este un dispozitiv revoluţionar de îngrijire a pielii care menține tinerețea pielii cu ajutorul terapiei prin lumină. Lumina portocalie stimulează sinteza de colagen şi elastină, lumina verde acţionează asupra petelor pigmentare, iar lumina roşie calmează pielea şi controlează micro-inflamaţiile ce accelerează îmbătrânirea pielii. Te bucuri așadar de un tratament antiaging performant și demn de rezultatele din salon chiar la tine acasă.
Gerovital, brandul nostru autohton, se aliniază și el în rândul brandurilor ce valorifică tehnologia de ultimă oră cu un activator antirid, un dispozitiv electric cu vibrații de înaltă frecvență, menit să prevină și să reducă ridurile, folosind o tehnologie bazată pe ioni pozitivi si negativi.

Revoluția îngrijirii și coafării părului
Tehnologia nu ne lasă la greu nici la capitolul hairstyling, ci face pași înceți, dar siguri, spre un ideal de-al nostru: aparate de styling care să ne coafeze fără ca noi să mișcăm vreun deget. Suntem deja recunoscătoare pentru ondulatoarele automate, care au ușurat atât de mult acest proces. Ușor sceptice la început și intimidate de latura lor hi-tech, ne-am lăsat părul pe mâna lor și nu ne-a părut rău nici de această dată.

Ondulatorul automat Curl Secret 2 de la BaByliss nu numai că îți ondulează părul fără ca tu să intervii prea mult, dar îți oferă până la 36 de tipuri de bucle diferite, în funcție de setările pe care le alegi. Poți opta pentru unul dintre două capete interschimbabile de dimensiuni diferite, mai multe trepe de temperatură, timpi de ondulare variați și trei direcții de ondulare: închipuie-ți doar câte tipuri de look-uri poți obține experimentând cu toate aceste setări.

Un alt gadget hi-tech care îți acaprează atenția de când îl vezi (sau de când îi auzi numele) este uscătorul de păr Dyson Supersonic™. Cu un design futurist și o tehnologie foarte avansată în spate, acesta vizează un alt ideal de-al nostru: rapiditatea coafării părului. Carcasa circulară a uscătorului are un centru gol, ceea ce îți ridică imediat întrebarea „unde este motorul?”. Ei bine, acesta este amplasat de o manieră unică, la interiorul mânerului și se remarcă printr-o putere deosebită: se rotește în medie de până la șase ori mai rapid decât orice alt motor de uscător de par, la o frecvență imperceptibilă auzului uman (un alt ideal bifat, nu-i așa?). Un alt aspect smart la uscătorul Dyson Supersonic™ este că măsoară și reglează automat temperatura de circa 20 de ori pe secundă, prevenind supraîncălzirea.

Consultanță digitală profesionistă în îngrijirea părului și a scalpului

A venit momentul să oferim tehnologiei creditele meritate și pentru domeniul de îngrijire a părului și a scalpului pentru că a reușit să ne uimească cu două invenții absolut neașteptate.

Prima dintre ele este peria lansată de Kérastase, Hair Coach Powered by Withings, care depășește orice limită a imaginației. Aceasta se folosește de o varietate de tehnologii pentru a analiza și monitoriza sănătatea părului tău, ba chiar îți oferă sfaturi sonore despre cum să îți îngrijești mai bine șuvițele și dar și scalpul. Peria conține și un microfon încorporat, iar sunetul pe care îl înregistrează în timp ce îți perii părul este transmis către o aplicație mobilă, unde un algoritm complex analizează statisticile pentru a detecta cât de uscat, frizzy sau deteriorat este părul tău. Mânerul periei are un accelerometru și un giroscop, iar pe baza datelor transmise de ele, peria îți va spune dacă te piepteni prea repede, prea puternic sau doar în anumite zone și îți va oferi sfaturi pentru a-ți corect tehnica de periere. Datele sunt stocate în aplicație, astfel vei putea analiza evoluția în timp a stării părului tău.

O invenție la fel de uimitoare este și Hairmax Lasercomb, o perie care îți permite să te bucuri de puterea terapiei cu laser chiar la tine acasă. Ceea ce arată ca o perie normală este de fapt un device foarte complex, care tratează în timp ce descurcă. Practic, trebuie doar să îți perii părul, iar undele laser care ajung pe scalp stimulează creșterea mai rapidă a părului, îngroșarea firului de păr, îmbunătățirea flexibilității firului și o mai mare rezistență la rupere și chiar calmarea iritației scalpului.

Hi-tech makeup
Mereu este loc de mai bine când vine vorba de machiaj. Iar dacă tehnologia ne poate asigura o aplicare mai ușoară și rezultate impecabile (nu doar în fotografii cu ajutorul programelor de editare și al filtrelor), nu ne dăm în lături de la nicio propunere. Bineînțeles că ne-a intuit cea mai mare provocare, alegerea și aplicarea fondului de ten, așa că majoritatea inovațiilor se concentrează pe această sferă.

Pe lângă aplicațiile care te ajută să alegi nuanța corectă a fondului de ten, Sephora și Pantone au făcut echipă și au creat Color IQ, un device disponibil în anumite magazine Sephora (din păcate, în România încă nu a ajuns), care te scutește de chinul de a încerca o mulțime de nuanțe înainte să o găsești pe cea corectă. Acest device îți scanează pielea și îți spune apoi ce nuanțe ți se potrivesc dintr-o varietate mare de fonduri de ten.

Odată găsită nuanța corectă, urmează provocarea unei aplicări uniforme, fără urme sau pete. În acest sens a fost creată pensula rotativă automată blendSMART pentru fond de ten, care promite să estompeze perfect fondul de ten pe piele. Cum face asta? Capul pensulei se rotește la 360°, de 190 de ori pe minut și promite să imite mișcările make-up artiștilor profesioniști pentru o aplicare perfectă a machiajului. Dacă te împaci cu acest mod de aplicare, îl poți extinde și pentru blush, pudră sau chiar pentru contouring, pentru că pensula are disponibile și capete speciale pentru aceste produse.

Dacă vrei să treci la un alt nivel și să încerci machiajul cu aerograful, acum există o alternativă foarte practică la acel sistem greoi pe care îl cunoaștem: Temptu Air. Este cel mai simplu sistem de aerograf, de mici dimensiuni și foarte ușor de utilizat, chiar dacă nu ești un profesionist în domeniu. Nu există niciun alt accesoriu în acest device mic pe care îl poți ține cu o mână. În el e încorporat și compresorul și pistolul și capsula de produs, tot ce trebuie să faci este să experimentezi această tehnică până îți iese perfect.

Răsfoiește și galeria foto dacă ești curioasă să vezi cum arată gadget-urile de beauty ale viitorului!


 

 

 

 

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro