Balsam de buze cu SPF: de ce trebuie să îl aplicăm și 5 recomandări de produse

Balsam de buze cu SPF: de ce trebuie să îl aplicăm și 5 recomandări de produse

Este momentul să avem acea discuție serioasă despre balsamul de buze cu SPF. Majoritatea neglijăm întotdeauna această zonă când aplicăm produsele de protecție solară. Dermatologii ne avertizează că trebuie să scăpăm rapid de acest obicei și să începem să ne protejăm toată fața de efectele nocive ale razelor UV.

Așa cum am aflat recent, cazurile de cancer de piele sunt în continuă creștere. De aceea, este mai important ca niciodată să facem din aplicarea produselor cu protecție solară un pas permanent din rutina noastră. Buzele sunt o zonă care nu trebuie neglijată, ne spun dermatologii de ce.

De ce trebuie să aplici un balsam de buze cu SPF

„Buzele sunt o zonă comună pentru cancerele de piele, iar pentru că bariera naturală a pielii este mai puțin eficientă pe buze, aceste tumori se pot manifesta mai agresiv mai rapid decât alte tumori”, explică dermatologul Michael Swann, pentru Refinery 29.

Același lucru îl confirmă și profesorul de dermatologie Elizabeth Tanzi citat de Allure: „Oamenii uită să își protejeze buzele. Cancerul de piele în această zonă poate fi considerabil mai periculos, iar de aceea toată lumea trebuie să aplice balsam de buze cu SPF”.

De obicei, se recomandă aplicarea unui balsam de buze cu SPF30 cel puțin. Însă majoritatea produselor din comerț au SPF15 sau SPF20. Ce este de făcut în acest caz? Cheia este reaplicarea constantă a produsului. Noi ți-am pregătit 5 recomandări în galeria foto de mai sus.

În plus, nu uita să verifici lista noastră cu top 10 creme de față cu protecție solară. Iar dacă ai dificultăți în a selecta și cumpăra un produs, află de aici cum să alegi produsele de protecție solară în funcție de tipul tău de ten.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com