Balayage: tot ce trebuie să știi despre această tehnică

Balayage este de mult timp trendul preferat de vopsire al multora și promite să rămână în peisaj mult timp de acum încolo. Iată un ghid practic despre tot ce înseamnă balayage și cum se diferențiază de alte tehnici similare!

Atunci când auzim de balayage, ne gândim la cosițe în nuanțe calde, degradeuri luminoase, un păr ca sărutat de soare. Totuși, el nu este un look, ci este denumirea tehnicii de vopsire care îți poate aduce acest look.

Ce înseamnă balayage?

Termenul sună ușor sofisticat, însă „balayage” vine din limba franceză și înseamnă „a mătura”. Oricât de ciudat ar suna, traducerea are legătură cu tehnica de vopsire care se realizează cu mâna liberă, fără folosirea foliei, iar mișcările sunt asemănătoare celor de măturare. Astfel, tehnica balayage permite obținerea unei culori naturale, ca sărutată de soare, în care accentele de lumină discrete sunt în prim-plan, iar efectul final este mult mai natural decât cel al tehnicii ombre.

Care este diferența dintre ombre, dip dye și balayage?

Ombré – această tehnică oferă lumină și umbră părului. Presupune trecerea graduală de la o nuanță închisă la o nuanță deschisă .

Dip dye – este un look mult mai edgy, o colorare în două tonuri. Imaginează-ți că bagi vârfurile părului în vopsea, acesta este rezultatul.

Balayage – culoarea este aplicată cu ajutorul unei pensule și a unei plăci plate, obținându-se umbre și lumini naturale pe toată lungimea părului.

Cât de greu se întreține părul vopsit în tehnica balayage?

Tehnica balayage este una dintre cele mai puțin pretențioase atunci când vine vorba de întreținere. Pentru că ideea din spatele acestui look este ca trecerea dintre culori să fie cât mai discretă și fluidă. Astfel, atunci când părul crește, diferența nu este atât de vizibilă, mai ales dacă păstrezi culoarea ta naturală la rădăcini. Pot trece luni între vizitele la salon, dar pentru a menține un aspect cât mai îngrijit, poți face tratamente pentru strălucirea părului.

Se poate face balayage acasă?

Oricât de mult ne-ar plăcea să vă vindem ponturi de încercat acasă, această tehnică trebuie lăsată pe mâna unui profesionist cu experiență (cu siguranță ai văzut multe rezultate nereușite, nu ți-ai dori un asemenea look).

Ce poți face acasă este să îți îngrijești părul corespunzător pentru a te bucura cât mai mult timp de rezultate. Atunci când părul este uscat și decolorat, culoarea va dispărea mai repede. Așa că ai grijă de păr cu un șampon și un balsam adecvat tipului tău de păr și cu măști și tratamente regulate.

Celebritățile iubesc această tehnică la fel de mult cum o iubim și noi, iar unele dintre ele par că nu se mai satură de ea. Dacă te tentează să o încerci, ele sunt cea mai bună sursă de inspirație. În galeria foto găsești celebritățile cu cel mai frumos păr vopsit în tehnica balayage!

Foto: Hepta

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro