Alfabet de skincare: L de la Acid Lauric

Alfabet de skincare: L de la Acid Lauric

Reușești să descifrezi eticheta cu ingrediente de pe produsele de skincare? Știi ce face acidul hialuronic? Sau care este diferența dintre AHA și BHA? După ce vei parcurge tot alfabetul de skincare pe care ți l-am mai pregătit, ingredientele cosmetice nu vor mai avea niciun secret pentru tine!

Te confrunți cu un ten cu probleme, cu erupții frecvente și cu acneea? Atunci trebuie să treci un ingredient pe listă și să cauți apoi produse de îngrijire care să îl conțină: acidul lauric.

Ce este Acidul Lauric?

Acidul lauric este un acid gras saturat găsit în laptele de cocos, uleiul de dafin, uleiul de palmier și în celebrul ulei de cocos, atât de iubit și renumit pentru efectele sale în îngrijire.

La ce se folosește?

Acidul lauric constituie aproape jumătate din conținutul de acizi grași din uleiul de cocos, care este folosit de multe persoane ca demachiant, produs hidratant sau de curățare a tenului. De altfel, el poate fi extras și în forma lui pură și folosit în săpunuri și alte produse cosmetice datorită proprietăților sale antibacteriale și antiinfalamtorii, dar și a duratei de valabilitate îndelungată.

Care sunt avantajele și dezavantajele folosirii lui?

Testele clinice pentru a determina efectele acidului lauric pur ca ingredient de îngrijire sunt minime, dar se consideră că este util în tratarea acneei datorită acțiunii sale antifungice și antimicrobiene. În timp ce previne instalarea bacteriilor care cauzează apariția coșurilor, se crede și că ajută la reducerea inflamației cauzată de coșurile existente. Când vine vorba de prezența lui în uleiul de cocos, beneficiile le știm deja: este un bun demachiant și hidratează profund pielea.

Totuși, folosirea uleiurilor pure pe piele ține de preferințele fiecăruia: unele persoane cu tenul predispus la acnee preferă să evite uleiurile pentru a nu bloca porii. Chiar și așa, uleiul de cocos are multiple întrebuințări – ulei de corp, pentru păr și, bineînțeles, de bucătărie – așa că vei găsi un mod de a-l folosi chiar dacă nu îți place să ți-l pui pe față.

În ce produse poate fi găsit acidul lauric?

Dacă plănuiești să folosești ulei de cocos pur, asigură-te că folosești unul presat la rece, extra-virgin. Acidul lauric poate fi găsit în produse demachiante, loțiuni și diferite uleiuri cosmetice.

Foto: PixelFormula

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro