Alfabet de skincare: K de la Kaolin

Alfabet de skincare: K de la Kaolin

Reușești să descifrezi eticheta cu ingrediente de pe produsele de skincare? Știi ce face acidul hialuronic? Sau care este diferența dintre AHA și BHA? După ce vei parcurge tot alfabetul de skincare pe care ți l-am mai pregătit, ingredientele cosmetice nu vor mai avea niciun secret pentru tine!

Te confrunți cu excesul de sebum? Astăzi îți prezentăm un ingredient care poate face minuni pentru tenul gras și nu numai. Află toate beneficiile caolinului și apoi caută produsele care îl conțin. Nu uita: este foarte important să citești lista de ingrediente, dar și să înțelegi rolul lor.

Ce este Kaolin?

Kaolin (caolinul) este o argilă minerală naturală, rezultată în urma descompunerii altor argile sau roci. Mai este cunoscut și sub numele de argilă chinezească sau argilă de porțelan și are de obicei culoarea albă, deși asta poate varia.

La ce se folosește?

Caolinul se folosește pentru obținerea unei varietăți mari de produse, de la olărit până la papetărie. Totuși, în domeniul de beauty, el este măcinat într-o pudră fină care poate fi amestecată cu uleiuri esențiale sau alte ingrediente pentru a forma o pastă. Este un ingredient foarte absorbant, dar este mai delicat cu pielea decât alte tipuri de argile, ceea ce îl face ideal pentru orice tip de ten. Când este aplicat pe piele, caolinul reduce delicat producția de sebum în exces. Caolinul este un ingredient ce se folosește de sute de ani pentru îngrijirea pielii, cu precădere în Asia.

Care sunt avantajele și dezavantajele folosirii lui?

Caolinul este ingredientul ideal dacă îți dorești reducerea sebumului în exces și curățarea în profunzime a tenului, de aceea este adesea recomandat pentru tenurile predispuse la acnee. Este de asemenea cunoscut și pentru proprietatea sa de a calma inflamația, ceea ce înseamnă că reduce roșeața și umflarea coșurilor existente și previne în același timp și apariția altora noi. Pentru că este delicat cu pielea, este un ingredient potrivit și pentru pielea sensibilă, deși, precum în oricărui tip de argilă, folosirea sa în exces poate duce la uscarea accentuată a pielii. Rezumă-te la a-l folosi doar pentru o mască săptămânală pentru a echilibra producția de sebum.

În ce produse poate fi găsit caolinul?

Pentru că lăsat mai mult pe ten poate cauza uscarea acestuia, caolinul este de obicei găsit în produse care necesită clătire precum măști, scrub-uri sau peeling-uri.

Foto: Pixelformula

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro