Alfabet de skincare: J de la Jojoba

Alfabet de skincare: J de la Jojoba

Reușești să descifrezi eticheta cu ingrediente de pe produsele de skincare? Știi ce face acidul hialuronic? Sau care este diferența dintre AHA și BHA? După ce vei parcurge tot alfabetul de skincare pe care ți l-am mai pregătit, ingredientele cosmetice nu vor mai avea niciun secret pentru tine!

Cu siguranță ai auzit măcar o dată despre uleiul de jojoba, însă știi toate întrebuințările lui? Știi și care sunt riscurile folosirii sale? Citește ghidul nostru și află dacă își merită renumele!

Ce este uleiul de Jojoba?

Jojoba este o plantă originară în America de Nord, iar uleiul său este foarte apreciat în îngrijirea pielii pentru că textura lui este cea mai similară cu uleiul natural a pielii, sebumul.

La ce se folosește uleiul de Jojoba?

Uleiul acestei plante este celebru pentru proprietățile sale de a ajuta la regenerarea pielii. Pe lângă asta, este un excelent ingredient pentru tratarea pielii uscate și are și proprieăți calmante atunci când este aplicat topic.

Care sunt avantajele și dezavntajele folosirii uleiului de Jojoba?

Textura sa similară cu cea a sebumului îl face un ingredient grozav pentru pielea uscată, dar și pentru cel gras, având puterea de a normaliza producția naturală de sebum. Toștuși, tot datorită aemănării lui cu sebumul poate fi problematic pentru tenurile grase, putând bloca porii sau cauza erupții. Dacă este potrivit pentru tenul tău și decizi să îl folosești, vei fi încântată de textura lui ușoară, mai puțin grasă decât a altor uleiuri.

În ce produse poate fi găsit?

Uleiul de Jojoba este un produs atât de versatil încât este folosit atât în produsele de skincare, dar și în cele pentru păr și unghii. De la creme și uleiuri pentru față, până la măști pentru păr și chiar produse destinate îngrijirii cuticulelor, cu toate te poți bucura de beneficiile hidratante și regenerante ale uleiului de Jojoba.

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro